Здравният министър Кирил Ананиев и финансовият министър Владислав Горанов са

...
Здравният министър Кирил Ананиев и финансовият министър Владислав Горанов са
Коментари Харесай

Борисов свика спешно министри заради злоупотреби в болниците

Здравният министър Кирил Ананиев и финансовият министър Владислав Горанов са привикани незабавно от преимера Бойко Борисов, заяви " Фокус ".

Поводът са злоупотреби в лечебните заведения. На срещата в Министерския съвет участват представители на спецслужбите.

Днес в 16 часа в Министерство на вътрешните работи ще дадат информация за взаимна интервенция на ГДБОП и Спецализираната прокуратура във връзка със злоупотерба с лекарствени средства, оповестиха от ведомството.

Вчера Ананиев разгласи, че ще се закриват банкрутирали лечебни заведения и анонсира да се чакат вести от службите.

100 млн. лева е предстоящият преразход за медикаменти на НЗОК тази година, по тази причина се постанова и мораториум за нови лекарства следващата година - с цел да се реши казусът с дефицитите, сподели Ананиев. Според него досега контролът при медикаментите е бил на " изхода " на системата - главно инспекция на документи. " Много малко бяха опциите да се стигне до същинската причина за този преразход ", означи той. Тепърва контролът ще бъде засилен и на " входа ", както и по време на самото лекуване.

" Аз съм уверен, че там ще бъдат разкрити много нерегламентирани практики, които водят до повишаване на разноските за медикаменти. Има и избрани злоупотреби с медикаментите по отношение на така наречен успореден експорт. Скоро ще чуете информация, която ще го удостовери ", съобщи Ананиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР