Здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на директора на

...
Здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на директора на
Коментари Харесай

Здравният министър поиска оставката на шефа на НЗОК

Здравният министър Кирил Ананиев е изискал оставката на шефа на НЗОК проф.Камен Плочев, заяви Българска национална телевизия. 

Причината е, тъй като " е работил през главата му и без да осведоми Надзорния съвет на касата за писмото, което изпраща в Народното събрание поради отговорности и с искане за актуализация на бюджета й ". Това изясни в коридорите на Народното събрание Ананиев. Той разясни, че е изискал оставката на шефа на НЗОК, когато схванал, че има писмо до Народното събрание, в което се споделя, че тя има обвързване към непознати здравни фондове в размер на над 271 млн. лева

" Той знае каква е процедурата. Направо е уведомил Народното събрание ", сподели Ананиев, представен от организация Фокус, и разясни, че когато го попитал дали има такова писмо, той е отрекъл. " Когато извадих писмото и демонстрирах подписа му, той сподели, че това не е неговият автограф ", посочи Ананиев.

" През главата на Надзорния съвет, на министъра, на Министерски съвет желае актуализация на бюджета, което изобщо не му е във функционалностите. Всички каси имат такива отговорности. Ние сме провели диалози с главните каси, на които изискуем пари ", добави министърът и разясни, че с всички са подписали съглашение за разсрочване. " Нямаме отговорности, които да сме ги договорили и да не сме ги платили ", добави министърът. 

От парламентарната естрада Славчо Велков от Българска социалистическа партия пък предизвести министъра на опазването на здравето да не заплашва " един български професор " и да не му желае оставката.

" Камен Плочев е заречен още през вчерашния ден да я подава в Народно събрание. Той постъпи извънредно неточно, знае каква е процедурата, само че напряко е уведомил Народно събрание ", изясни Кирил Ананиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР