Здравният министър Христо Хинков заяви, че борбата с корупцията в

...
Здравният министър Христо Хинков заяви, че борбата с корупцията в
Коментари Харесай

Хинков: Последната ми задача като министър е да да предложа на парламента проектозакон за болнични консорциуми

Здравният министър Христо Хинков съобщи, че битката с корупцията в опазването на здравето би трябвало да се води от екип.

„ За страдание, аз можах да образувам отчасти екип, с който работя, и резултатите са частични. Проблемът е по-сериозен и не е обвързван единствено с корупция, а с цялостна промяна в болничната помощ. Моята последна задача ще бъде да предложа на Народното събрание проектозакон за болнични консорциуми”, добави той.

Относно думите му, че е останал неразбираем като министър, той разяснява:

„ Това, което желаех да реализира, беше оценено още първоначално като прекомерно амбициозно от ръководителя на Здравната комисия и в действителност е такова. Исках лечебните заведения да са в положително финансово положение и да се ръководят добре от своите шефове. Съответно, министърът на опазването на здравето да може реагира по-гъвкаво в случаите, когато тези неща не се случват”.

Случаят „ Пирогов” е един от сигналите за корупция, за който Хинков посочи, че не е срещнал поддръжка от своите сътрудници. „ Пирогов” е характерен случай за това, че има съответно потвърдени престъпления. Дали това е корупционна скица, или не – ще потвърдят съответните органи. Аз мога да кажа, че има нарушавания, които ме задължават да подхваща тези ограничения, а не срещнах нужната поддръжка от страна на Комисията по здравеопазването”, съобщи Хинков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР