Здравният министър Христо Хинков ще предложи България с национални средства.

...
Здравният министър Христо Хинков ще предложи България с национални средства.
Коментари Харесай

Ще се търсят национални средства за протонен център

Здравният министър Христо Хинков ще предложи България с национални средства. Това изясни той на брифинг в Министерски съвет в отговор на въпрос на News.bg. Ще предложа са се построи подобен център с бюджетни средства отвън средствата по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), разгласи министърът.

Финансовият министър го оставил с усещане, че има запаси планът да се осъществя. Има опция да се намерят средства за протонния център. Вчера имали среща с Асен Василев по тематиката. Не се отхвърляме от него, увери министър Хинков.

Иначе той приемал един единствен мотив на финансовия министър да отпадне от ПВУ планът за протонен център - това че има закъснение. Не се поставя завършек на плана, защото здравният министър имал съществени причини за построяването му. По думите му потребностите от подобен център са доста съществени.

Освен това българските пациенти търсели благоприятни условия за лекуване в чужбина. Не знаем броя на тези, които употребяват опциите за лекуване в чужбина, акцентира министър Хинков.
 България остава без протонен център?
България остава без протонен център?

Той няма по какъв начин да се построи с европейски средства, отпада и планът за батериите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР