Здравният министър Христо Хинков проведе работна среща с европейския комисар

...
Здравният министър Христо Хинков проведе работна среща с европейския комисар
Коментари Харесай

ЕС готви фармацевтична реформа за достъп до иновативни лекарства за всеки пациент

Здравният министър Христо Хинков организира работна среща с европейския комисар по опазване на здравето и сигурност на храните Стела Кириакиду, която е на посещаване в България . На брифинг стана ясно, че тематика на диалозите е била лекарствената политика, лекуването на онкоболни пациенти и като цяло проблемите на опазването на здравето.

Обсъдихме редица основни здравни тематики за Европейски Съюз, посочи еврокомисарят. Тя е показала концепцията за фармацевтичната промяна, която към този момент се разисква в Екологичен потенциал. Целта е да се сътвори обединен пазар за медикаментите в Европейски Съюз, който ще подсигурява, че за всички жители на общността има безвредни и новаторски медикаменти. Недостиг на медикаменти има в целия Европейски Съюз, стана ясно от думите на комисаря. Ще има лист на сериозните медикаменти за общността.

Обсъден и европейския проект за битка с рака . Това е най-амбициозният проект на Европейски Съюз, акцентира комисар Кириакиду. Тя регистрира към този момент резултати по него като акцентира, че са обновени критериите за скрининг. 90% от европейските жители, които дават отговор на критериите за скрининг на рак на гърдата, на дебелото черво и на матката да преминат обзор до 2025. Европейски Съюз предлага надзор на качеството на скрининговите стратегии. Оказва се, че пациентите с рак срещат дискриминация при търсенето на финансови услуги. Затова и общността готви ограничения в тази поддръжка.
 Европейската комисия ще бори сериозния дефицит на медикаменти в Европейски Съюз
Европейската комисия ще бори сериозния дефицит на медикаменти в Европейски Съюз

Поставя се акцент върху най-важните изчезнали медикаменти

Стела Кириакиду приветства това, че. Всеки 6-и европеец преди пандемията споделя, че има психологично заболяване, по тази причина и Европейски Съюз ще подчертава върху психологичното здраве.

Трябва да променим настройките към психологичните болести, съгласно еврокомисаря. Ще се работи и в посока за отбрана на психологичното здраве на децата в Интернет. На собствен ред министър Хинков подсигурява, че държавното управление ще постави всички старания за осъществяване на европейските цели. Протонен център у нас ще има с бюджетни средства, стана ясно от коментара му в отговор на въпрос. Имаме потребност от подобен център, безапелационен бе министърът.

Забраната за експорт на медикаменти не е най-хубавото решение, сподели Хинков и изясни, че това е краткотрайно решение. Комисарят също подлага на критика това решение, тъй като то създавало компликации пред достъпа на европейските жители.
 Асоциация пита за какво се не разрешава износът на инсулин без разбор и недостиг
Асоциация пита за какво се не разрешава износът на инсулин без разбор и недостиг

Решението било непрозрачно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР