Здравният министър е на съвещание при премиераВсеки пациент, който има

...
Здравният министър е на съвещание при премиераВсеки пациент, който има
Коментари Харесай

Ананиев: Комисия ще решава кои нови онколекарства да купим

Здравният министър е на заседание при премиера

Всеки пациент, който има потребност от лекуване и надлежно лекарство, ще получи здравна помощ. Няма да лишим нито един пациент от медикаменти, които се употребяват в Европейския съюз. Това сподели здравният министър Кирил Ананиев в директно включване в предаването " Годината " по " Дарик ", който през днешния ден е на заседание при премиера Бойко Борисов.

Ананиев посочи, че няма мораториум за нови медикаменти, а краткотрайна едногодишна мярка за стабилизиране на бюджета на НЗОК. Министерство на здравеопазването ще поеме заплащането на медикаментите за онкологични болести.

Механизмът, който сътворяваме, подсигурява лекуването на пациентите, които имат онкологично заболяване и които имат потребност от новите молекули, които не са включени в бюджета на НЗОК, заяви Ананиев.

Той сподели, че ще бъде основана профилирана експертна комисия към Министерство на здравеопазването, която ще преглежда случаите и ще взема решения за закупуването на нужните лекарства. Условието за 1/3 страни от Европейски Съюз остава за всеки случай, само че решенията ще се вземат от профилирана комисия лекари, сподели Ананиев.

Ананиев, който сега е при премиера, се включи в предаването на Дарик радио " Годината ", до момента в който Борисов дава изявление, с цел да изясни проблема с новите медикаменти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР