Здравният министър д-р Стойчо Кацаров заяви пред Нова телевизия, че

...
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров заяви пред Нова телевизия, че
Коментари Харесай

Кацаров препоръча на Денков присъствено обучение без праг на съгласие

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров съобщи пред " Нова телевизия ", че съгласно него би трябвало да има условия всички искащи възпитаници да се върнат към присъствено образование. Понастоящем с цел да се случи това е нужно 50% от единодушието на родителите в дадена паралелка, декларирано с попълнена декларация. Кацаров съобщи, че решение по тематиката би трябвало да вземе министърът на образованието акад. Николай Денков.

Здравният министър добави, че не е в спор с Денков, въпреки двамата да имаха редица разминавания във връзка обезпечаване на нужните проби за връщане на учениците в клас, което е реалност от през днешния ден при тестване един път седмично.

" Всеки обезпечава тестванията за своето ведомство. Аз обезпечавам за РЗИ-тата, за лабораториите. Ангажирахме се да помогнем на просветителното министерство. Сега са обезпечени проби доникъде на януари месец, тъй че то би трябвало да възнамерява идващите доставки по този начин, че да няма проблем. Имаше и справедлив проблем, цяла Европа е влезнала в алената зона и търси проби ", съобщи Кацаров.

След като преди месец към присъствено образование се върнаха учениците от първи до четвърти клас, чиито родители са съгласни децата им да бъдат тествани един път седмично (в понеделник) с така наречен щадящи проби с проучване на слюнка, се връщат към присъствено образование.

Той акцентира, че няма да вкарва наложителна имунизация в оставащите си дни като министър, като се обоснова, че това би трябвало да е съзнателен самостоятелен избор.

Добави, че 90% от умрелите от COVID-19 са над 60 година и неимунизирани, а той още от първите си дни като министър призовавал тази възрастова група да се ваксинира.

Кацаров пожела триумф на бъдещия си правоприемник отпред на министерството. " Здравното министерство е най-тежкото сега. На наследника ми ще му е по-лесно, тъй като ще има зад тила си болшинство, аз имах партии, борещи се за гласове ", сподели Кацаров.

Той прикани депутатите да гласоподават решение, съгласно което в Парламента.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР