Здравният министър д-р Стойчо Кацаров не се ангажира да посочи

...
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров не се ангажира да посочи
Коментари Харесай

Здравният министър не може да лишава от права медици, излъгали през сертификат, че са сложили ваксина срещу коронавирус

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров не се ангажира да уточни брой или % на, само че увери, че всички се изпращат на прокуратурата.

Кацаров означи, че като министър не може да лиши доктор, излъгал и с данни за издаване на документ, че е поставил ваксина против ковид, от лекарски права. Ако влезе в действие правосъдно решение по подобен проблем, тогава виновният може да бъде лишен за несъмнено време от лекарски права .

" Много бих желал да се регистрира и апела на Лекарския съюз, който също се обърна към колегията, че е неприемливо това от етична позиция, освен от професионална позиция ", добави министърът.
 Министерство на здравеопазването заринало прокуратурата със сигнали за подправени имунизационни документи Министерство на здравеопазването заринало прокуратурата със сигнали за подправени имунизационни документи
Няколко десетки сигнала за подправени документи за имунизиране против COVID-19 са подадени към прокуратурата. Тези случаи изискват специа...

На въпросите на какъв брой до момента са изпратени и кои доминират – документи с погрешно наличие или преправени, имитиращи същински, Кацаров отговори: " Не съм ги броил. Питате ме за неща които не знам ". Все отново, министърът се ангажира, при публично поискване на информация, Министерство на здравеопазването да даде информация от кои градове какъв брой сигнала са изпратени. " Предоставени са всички сигнали. Разпоредил съм като дойде сигнал, че някъде се издават или че някой е чул, че се издават едикъде си, всички тези сигнали да се предават на прокуратурата, с цел да се проверяват тези случаи ", съобщи Кацаров.

Запитан каква е цената за издаване на подправени документи за имунизация, Кацаров сподели, че няма визия. А дали има настанени в лечебни заведения имунизирани, за които да е потвърдено, че документът им е подправен, съобщи, че не знае за подобен случай и посочи: " Трябва да получим информация за доказателствата за издадени подправени документи, с цел да можем да потърсим хората, които вероятно са ги издавали. Но това ние не можем да го установим. Това изисква особено следствие. Само по информацията, която получаваме няма по какъв начин да се откри. Може да е клюка, може въобще да не е по този начин. Трябва да се откри по неоспорим метод ".

Здравният министър акцентира, че здравното министерство осъжда остро това събитие и че издаването на подправени документи може да има тежки последствия в доста връзки. " Това е доста жестоко нарушаване на противоепидемичните ограничения - освен за индивида, който е получил подобен документ, а и тъй като той може да съставлява скрита заплаха ", добави министърът.

Помолен да даде уверения, че няма да бъде отказвана на всички искащи здрави хора, отвън рисковите групи, които са изброени в наредбата, министър Кацаров съобщи, че това е медицински въпрос, не е въпрос на администрацията. " Администрацията се обърна към разширения експертен съвет по имунопрофилактика и те дадоха своите рекомендации. Те ги предложиха горещо на избрани категории хора, само че тази рекомендация не изключва и други хора, които желаят да си слагат. Системата е проведена по този начин, че тя ще записва трета доза и на хора, отвън посочените групи, само че това е по преценка на лекаря. Лекарят, който слага имунизацията има право да реши дали да слага на съответния човек ", разясни Кацаров.
 Министерство на здравеопазването инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушавания на противоепидемичните ограничения Министерство на здравеопазването инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушавания на противоепидемичните ограничения
В доста медии се демонстрират репортажи, показващи неспазване и даже намерено опълчване на противоепидемичните ограничения, най-често от само че...

Здравният министър изрази вяра да се увеличи ползата към имунизациите посредством оповестената през вчерашния ден от Министерство на здравеопазването. " Опитваме се да подтикнем хората към имунизация и използваме разнообразни средства, надяваме се да възбудим интереса и по този метод ", сподели той и заяви, че още през вчерашния ден се е записал първият искащ да взе участие в томболата. 

Награда

Освободихме информацията за ковид от всичките си източници в рубриката „ СТОП КОВИД ”. Това сподели генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, който получи премия от служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров. Става въпрос за почетен знак първа степен за принос в акцията против COVID-19.

Вълчев уточни, че имунизацията от дълго време е изискване за пътешестване в доста страни в Африка и в този момент с имунизацията против ковид става същото – трансформира се в изискване за социалност, публицистите да вземем за пример не могат да си правят работата както би трябвало без ваксина, е позицията на Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР