Здравният министър д-р Асена Сербезова свиква днес експертен съвет заради

...
Здравният министър д-р Асена Сербезова свиква днес експертен съвет заради
Коментари Харесай

Здравният министър свиква експертен съвет заради ниската ваксинация

Здравният министър доктор Асена Сербезова привиква през днешния ден експертен съвет поради ниската имунизация у нас, оповестиха БНР и Българска национална телевизия.

В него влизат инфекционисти, епидемиолози, вирусолози. Това са първите стъпки от акцията, която се подхваща във връзка ниските равнища на имунизация у нас. Предвижда се тя да бъде направена и със препоръките и съдействието на СЗО, пригодени към българските условия.

Сербезова към този момент съобщи, че ще се разчита на персонални лекари и фармацевти да убеждават хората за имунизирането против COVID-19. От изследване, направено у нас към 10-12% от хората са с отрицателно отношение към имунизациите. Голям обаче е процентът на тези, които се двоумят и напъните ще бъдат ориентирани към тях.

Днес се чака да дойдат и първите количества ваксини, предопределени за деца над 5-годишна възраст. Ще бъдат направени рекомендации за метода, по който имунизациите ще бъдат прилагани на деца

Не всички имунизационни пунктове ще могат да ваксинират деца. Това ще може да става в избрани пунктове в страната.

България е една седмица по-назад от някои други европейски страни и на този стадий нямаме никакви терзания за имунизациите за деца, разяснява в " Денят стартира " проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската организация по медикаменти.

По думите му, в другата група деца от 12 до 18 години, към този момент са имунизирани над 15 милиона деца. Според проф. Гетов, на база резултатите в други страни, се чака към 1/3 от имунизираните родители у нас да имунизират и децата си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР