Здравният министър Асен Меджидиев не прие оставката на изпълнителния директор

...
Здравният министър Асен Меджидиев не прие оставката на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Директорът на Св. Иван Рилски остава на поста си. Здравният министър не прие оставката му

Здравният министър Асен Меджидиев не одобри оставката на изпълнителния шеф на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, оповестяват от ведомството.

През уикенда стана ясно, че шефът на столичната болница. Той уточни като претекстове за това неналичието на последователност в системата, както и честата промяна на политиката.

Меджидиев обаче наподобява поддържа актуалното управление на лечебното заведение и даже е разискал с шефа " наболели въпроси ". В писмото си за овакантяване Дечев посочва11 казуса, които би трябвало да бъдат решени. Те са свързани с финансирането и активността на болничното заведение и допускат дейности от страна на здравното министерство.

По думите му част от управлението на Министерство на здравеопазването евентуално е срещу станалото факт неотдавна вливане на белодробната болница " Св. София " в болница " Св. Иван Рилски ". Сливането на двете лечебни заведения стана през септември 2022 година

" Белодробната болница имаше милион и половина лв. просрочени отговорности и двойно повече, които не бяха в просрочие, сподели още доктор Дечев.

Той показва, че болница " Св. Иван Рилски " със лични средства е изплатила тези отговорности, а близо 30 на 100 от личния състав на белодробната болница е напуснал преди вливането.

От Министерството на здравеопазването оповестяват, че предстоят срещи с управлението на болничното заведение, на които ще бъдат разисквани " аргументите за проблемите, опциите за тяхното разрешаване и бъдещото развиване на лечебното заведение ".

В понеделник сутринта чиновници на УМБАЛ " Св. Иван Рилски " излязоха на митинг в отбрана на Дечев и показаха, че той е за последните 13 години той е направил " допустимо положителното действие " на заведението.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР