Здравните власти в Белгия решиха тази седмица заболяването от ковид

...
Здравните власти в Белгия решиха тази седмица заболяването от ковид
Коментари Харесай

Белгия приравнява ковид с обикновен грип

Здравните управляващи в Белгия взеха решение тази седмица болестта от коронавирус да бъде приравнено със заразяване с елементарен грип, оповестиха локални медии. С това решение отпада наложителната седемдневна карантина след определяне на заразяване с новата болест, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Запазва се рекомендацията страдащите от дихателно заболяване да остават вкъщи до прекосяване на признаците, както и да носят защитни маски, изключително когато поддържат връзка с възрастни хора. В домовете за остарели хора здравни чиновници ще преценят нужните стъпки при положение, че някой от настанените там се разболее. В лечебните заведения решения по какъв начин да се работи в даден случай ще взима управлението на здравното заведение.

По-рано тази година в Белгия отпаднаха и последните всеобщи ограничавания, свързани с коронавирус - носенето на маска в лечебните заведения и лекарските кабинети и чакални. Наскоро водещи локални здравни експерти признаха, че множеството строги ограничения, наложени в Белгия при пандемията, са били по-скоро несъразмерни след първите месеци от появяването на заболяването.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР