Здравните власти у нас са на предела на силите си.

...
Здравните власти у нас са на предела на силите си.
Коментари Харесай

Търсят доброволци за РЗИ - София

Здравните управляващи у нас са на лимита на силите си. В пика на болестта от търсят доброволци. Зорница Димитрова среща редица трудности в опита да извика мобилен екип, който да имунизира баба ѝ, която е с 95% ТЕЛК и непозната помощ. Преди няколко месеца старата жена прекарва ковид, само че желае и ваксина.

" Организация абсолюно никаква. Една тоална неизясненост и безпорядък. Не можеха да ми дадат отговор в какъв период ще се образува група. Започнах да се тормозя, тъй като ситуацията в страната се утежнява ", споделя Зорница пред Нова телевизия.
 РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ
Екипи на РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ, откакто от среднощ влезе в действие условието за притежав...

Столичната здравна ревизия и Спешна помощ работят в съгласуваност. От РЗИ признаха, за проблеми в тази посока.

" Това се е случило в миг, когато не е имало доста искащи. Когато искащите са малко, се нуждаем да се събере задоволителен брой хора. Трябва да се съобразим и със съхранението на флакони, знаете, те са многодозови, не е рационално да отворим един флакон за един човек ", коментира доктор Ирина Гайтаневска, шеф „ Надзор на заразните заболявания “, СРЗИ.

В последна сметка бабата на Зорница получава първа игла от имунизацията на Janssen, която е поискала.

" Дни по-късно се появи мобилният екип на Спешна помощ, държа да отбележа, че бяха положителни експерти ", споделя Зорница. А на този декор от РЗИ търсят доброволци. Работата им ще е обвързвана с това, да попълнят карти за епидемиологично изследване на заразно заболели, да обработват данни за инфектирани и контактни лица, както и да вкарват данни в Регистъра, част от Националната осведомителна система. Заплащане за осъществената активност няма да има, само че може да останете на работа в РЗИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР