Здравните власти у нас обмислят отпадането на маските на редица

...
Здравните власти у нас обмислят отпадането на маските на редица
Коментари Харесай

Обмислят отпадането на маските на редица обществени места

Здравните управляващи у нас обмислят отпадането на маските на редица публични места. Заповедта ще бъде издадена при започване на идната седмица, оповестиха от здравното министерство на ексклузивен брифинг. 

" Oбмисляме рухване на маските в зали за спорт, фитнеси, фризьорски салони, дребни търговски обекти, трудови колективи с не повече от 5-7 индивида, само че единствено където всички хора са ваксинирани. Ще бъдем деликатни в стъпките. В взаимозависимост от епидемиологичната конюнктура ще подхващаме разнообразни дейности ", разгласи зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов. 

Маските обаче ще останат наложителни в големите търговски обекти, административни здания. Към този миг не се планува отпадането на маските в градския превоз. 

Според него обстановката в страната би трябвало да се възстановява, а процесът по имунизация - да се подтиква. По последни данни заболеваемостта в България е под 50 на 100 000 души население, някъде към 43 на 100 000. Ние сме към този момент на 23-то място по заболеваемост в Европейски Съюз от 30 страни, уточни още Златанов.

Запитан как ще се потвърждава имунизацията, Златанов отговори, че това ще става със документ. " Не мисля, че ще бъде проблем. Работещите и имунизирани в дребни магазини няма да носят маски. Посетителите ще бъдат с маски, без значение дали са ваксинирани или не ", разясни зам.-здравният министър.

За инспекциите в болница " Пирогов " Александър Златанов съобщи, че няма никакви данни. Той уточни единствено, че подозренията са за нередовни хоспитализации.  " Знам, че тече инспекция, само че още няма данни. Резултати няма още. Съмненията са за хоспитализации, неотразени съответно по условията ", сподели още Златанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР