Здравните власти планират да стигнем до 60 % ваксинирано население

...
Здравните власти планират да стигнем до 60 % ваксинирано население
Коментари Харесай

Притеснява ли се здравното министерство от заболеваемостта от COVID в страни с много ваксинирани - ето отговора

Здравните управляващи възнамеряват да стигнем до 60 % имунизирано население до края на месеца. Това разгласи след съвещание на Националния пандемичен комитет в Министерство на здравеопазването зам.-министър доцент Георги Йорданов.

На въпрос от кореспондент на Actualno.com не се ли тормози от високата заболеваемост от COVID-19 в страни с високи равнища на имунизация, Йорданов призна, че това е реалност и е обезпокоително. Но обоснова потребността от имунизация с разликата в протичането на вируса.

Запитан дали е сигурен, че има сходна корелация, той отговори утвърдително.
Новият НОЩ ще се споделя Национален пандемичен комитет
“Национален пандемичен комитет ” ще се споделя новото “НОЩ ”. Ще се състои от 23 члена като ще има представител от...
Прочети повече
. С оглед събраните досега данни, здравните управляващи възнамеряват да понижат периода на карантината за болните от ковид и контактни на тях.

Йорданов регистрира нежеланието на популацията да се имунизира и заяви, че на база данните от националното броене ваксинираните против ковид българи са 35,7%.

Доцентът съобщи, че макар ниския % ваксинирани имунизацията ще остане непринуден акт, по думите му в държавните структури към този момент се ползва условието за зелен документ и се организира от време на време тестване на чиновниците, които не са имунизирани. Въпреки анонсите за наложителна имунизация за избрани групи - обществени и медицински служащи, учители, такава няма да се постанова, уточни той.

Йорданов прикани родителите да не пускат децата си на детска градина или учебно заведение, в случай че имат признаци на вирусна зараза.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР