Здравните власти отчетоха първи крехки признаци, че епидемията започва да

...
Здравните власти отчетоха първи крехки признаци, че епидемията започва да
Коментари Харесай

Властите отчетоха “крехки признаци“, че епидемията отслабва

Здравните управляващи регистрираха първи нежни признаци, че епидемията стартира да отслабва по време на постоянния си брифинг в четвъртък.

За последните 7 дни оздравелите от Covid-19 зараза у нас са 16 872 души, а единствено за тази седмица те са 11 405. “Тези цифри са вярата в тази борба, която продължава да указва напън върху здравната системата ", сподели здравният министър.

По индикатора 14-дневна заболеваемост България е на 9-о място в Европейския съюз с 554 на 100 000 болни . На Балканите сме на трето място, съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. По отношение на 14-дневната смъртност България е с индикатор 27.5 на 100 000 население – на 2-ро място в Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство .

“Но хубавото в цялата работа е, че сега в нашата страна се бележи през последните 10 дни слаба, нежна наклонност за понижаване на общия брой на случаите , което в никаква степен не трябва да понижи нашата зоркост и да направи по този начин, че нещата да тръгнат в противоположна посока “, съобщи Кантарджиев.

Много е нежна кривата на понижаване на заболеваемостта и е доста рано да вършим каквито и да било заключения за реализиране на триумф. Остават ни 10 дни до 21 декември, в които би трябвало дружно да реализираме триумфа, за който приказваме при въвеждането на ограниченията ", сподели от своя страна Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР