Здравните власти обявиха, че ако в страната се установят случаи

...
Здравните власти обявиха, че ако в страната се установят случаи
Коментари Харесай

Властите обмислят по-строги мерки, ако се установят случаи на варианта Омикрон

Здравните управляващи оповестиха, че в случай че в страната се открият случаи на разновидността Омикрон, евентуално противоепидемичните ограничения ще бъдат затегнати. Това се разбра от думите на служебния заместник-министър на опазването на здравето Тома Томов, представен от БНР. В момента в Националния център по заразни и паразитни заболявания се секвенират проби, изпращани от лаборатории в страната, и съгласно него първите резултати за новия вид се чака да станат известни до края на работната седмица.

" Своевременно ще бъдат взети нужните противоепидемични ограничения в България, в случай че се окаже позитивна тестът за COVID-19, за която има подозрение, че е от разновидността Омикрон ", разгласи той пред публицисти. Допълни, че въпреки всичко данните за този вид все още не са " безапелационни ".

Допълни, че по едно и също време със секвенирането се наблюдава и пътят на инфектираните, с цел да се открият контактните.

В отговор на въпрос за невъзможността на имунизирани в чужбина българи да си слагат бустерна доза в България Томов увери, че скоро ще се откри решение на въпроса.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР