Здравните работници продължават с протестите, ще правят и палатков лагер.

...
Здравните работници продължават с протестите, ще правят и палатков лагер.
Коментари Харесай

Медицинските сестри продължават протестите, излизат на палатков лагер

Здравните служащи не престават с митингите, ще вършат и палатков лагер. Това стана ясно след срещата им с омбудсмана Мая Манолова. Според нея настояванията за по-високи заплати са обективни. Манолова чака здравният министър да съблюдава в период уговорките, които е поел.

Освен повдигане на заплатите, протестиращите желаят да няма търговски сдружения в опазването на здравето, както и да се върнат медицинските стандарти. Проблемът е главно, че условията за броя сестри към лечебно заведение са пожелателни.
Мая Манолова, омбудсман на България: Абсолютно липсва остойностяване на минималната здравна грижа, полагана от сестри и акушерки.
Според физиотерапевтите клинични пътеки се пишат от хора, които даже не са виждали болните, а остойностяването на процедурите е под всякаква рецензия.

Ценка Пантева, съпредседател на Асоциацията на физиотерапевтите в България: 20 стотинки една процедура, какво е това, в това време в което сътрудниците получават минималната заплата, някъде и тази не я получават, наште лекари по 2-3 хиляди лв. заплата взимат, тъй като подписват тези пътеки.
Медицинските сестри заплашиха, че в случай че скоро не получат почтено възнаграждение за труда си, ще станат санитарки. Така с изключение на, че ще взимат същите пари, работата има няма да е толкоз натоварена и виновна. Медицинските експерти не престават с митингите си на 21 март, като ще има и палатков лагер, а националния митинг на фелдшерите е на 25 март.

 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР