Здравните министри на страните от Г-7 излязоха със съвместно изявление,

...
Здравните министри на страните от Г-7 излязоха със съвместно изявление,
Коментари Харесай

Г-7 с предупреждение! Ето как ни влияят климатичните промени

Здравните министри на страните от Г-7 излязоха със взаимно изказване, в което се акцентира, че климатичните фактори въздействат върху човешкото здраве.

Италианският здравен министър Беатриче Лоренцин съобщи пред публицисти, че министрите са съумели да изработят дефиниция, допустима за Съединени американски щати, по време на министерската среща в Милано, като в същото време признават разликите в мненията в светлината на отдръпването на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата.

Лоренцин назова осъщественото " огромна политическа работа ", с цел да се стигне до документ, който напомня позицията на Съединени американски щати по въпросите на климатичните промени и " въпреки всичко приема въздействието на климатичните фактори върху здравето на хората ".

В заключителната декларация се показва, че " факторите, свързани с климата и околната среда, могат да влошат съществуващите здравни опасности и да основат нови закани ", като се добавя, че е била разисквана нуждата от повишение на осведомеността за въздействието на тези фактори върху здравето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР