Здравните министри на страните членки на ЕС обсъдиха с каква

...
Здравните министри на страните членки на ЕС обсъдиха с каква
Коментари Харесай

В ЕС се разбраха за валидността на зелените сертификатите и задължителната ваксинация

Здравните министри на страните членки на Европейски Съюз разискаха с каква годност да бъдат Covid документите, не са дебатирали въвеждането на наложителна имунизация, стана ясно след края на съвещанието им в Брюксел.

От самото начало декларирахме, че решенията за наложителна имунизация са от компетентността на страните членки, сподели еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду.

Тя посочи, че ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен е изтъкнала само нуждата от диспути по тематиката.

" Трябва незабавно да използваме имунизациите, с цел да затворим имунизационната бездна. Трябва да имунизираме допустимо най-бързо колкото се може повече европейски жители. Трябва да защитим повече хора от сериозните последици на вируса, както и от разпространяването на новите разновидности. Все още в 6 страни членки процентът на имунизираните е под 55 на 100. Големите групи неимунизирани в разнообразни райони или страни слагат на риск целия Европейски Съюз ", акцентира Кириакиду.

Министрите са се обединили към позицията за общ метод за продължителността на " зеления документ ", като най-застъпено е било мнението за 9 месеца с включването на подсилващата доза, съобщи БНР.

Еврокомисар Кириакиду сподели, че до края на тази година се чака позволение за още 4 медикаменти против Ковид-19.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР