“Здравните мерки за учениците и учителите, които трябва да бъдат

...
“Здравните мерки за учениците и учителите, които трябва да бъдат
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Българските училища са изправени пред опасност

 “Здравните ограничения за учениците и учителите, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да не се стигне до нов взрив на инфектираните от ковид, следваше към този момент да бъдат взети и фактът, че това още не се е случило, е рисково забавяне ", съобщи пред bTV някогашният здравен министър доктор.

" Противоепидемичните ограничения би трябвало да бъдат премислени до най-малките елементи - в това число до това какви дезинфектанти да се употребяват... Трябва да се знае кой управлява този развой, тъй като не зная дали ще са две години, само че най-малко още година ще си приказваме за това заболяване ", разяснява доктор Андреева.

Според доктор Андреева това забавяне крие риск, както за преподавателите, по този начин и за учащите се. По думите й, трябвало към този момент да има спуснати правила по какъв начин да се организира обучителният развой и какви противоепидемични ограничения да се вземат, тъй като тези правила следвало да се обмислят до най-малките елементи.

“Ако желаете даже какви дезинфектанти да се употребяват, тъй като има алергични дечица. Кожата на децата е по-чувствителна от тази на възрастните хора и така нататък ", добави още някогашният здравен министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР