Здравните експерти отдавна насърчават масовото тестване за COVID-19 като начин

...
Здравните експерти отдавна насърчават масовото тестване за COVID-19 като начин
Коментари Харесай

Защо трябва да правим повече тестове за коронавирус

Здравните специалисти от дълго време предизвикват всеобщото тестване за COVID-19 като метод за по-добро справяне с разпространяването на вируса. И въпреки да има някои проблеми с точността, медицинските лица са съгласни, че това е един от най-хубавите способи за разкриване и задържане на ново огнище, преди то да излезе отвън надзор.
 Бил Гейтс, коронавирусът, Фейсбук и за какво създателят на Microsoft упрекна обществените мрежи за бързото разпространяване на COVID-19 в Съединени американски щати
Когато Бил Гейтс упреква Фейсбук за разпространяването на COVID-19 в Съединени американски щати

И какво му дадоха отговор от Фейсбук

Сега ново изследване на Службата за национална статистика във Англия демонстрира за какво е изключително значимо да се тестваме постоянно. Причината е, че 78% от хората, които са дали позитивни проби за COVID-19, не са показали никакви признаци.

Изследването, което се концентрира върху редица инфекции на COVID-19 в частни семейства, лечебни заведения, домове за възрастни хора и други институции в Англия, подчертава на така наречен тихи разпространители - пациенти с COVID-19, които не престават да взаимодействат с други хора, като не знаят, че в действителност са заразни, написа BBC.
 Снимка 463228

Според изследването, 78% от интервюираните, които са имали COVID-19, са споделили, че нямат признаци в деня, в който са се тествали. Тази цифра включва както предсимптомни пациенти, които в последна сметка демонстрират признаци на вируса, по този начин и асимптоматични пациенти, които в никакъв случай не развиват забележими признаци на болестта.

Въпреки че Службата за национална статистика показва, че тестовата група от 120 пациенти е прекомерно дребна, с цел да се създадат съществени изводи, въпреки всичко не може да е отхвърли, че " тихите разпространители " са сериозен проблем.
 Vybpro, Макс Мелия, коронавирусът и часовникът, който ни предизвестява, когато си пипаме лицето
Часовникът, който ни стопира да си пипаме лицето

Иновативната концепция на 15-годишния Макс Мелия

Пациентите с COVID-19 без признаци се трансфораха във фокус на доста изследвания за пандемията на ковид напоследък, защото учените се борят да се оправят с това по какъв начин заболяването може да се популяризира толкоз бързо в общностите.

Доклад от май на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите пресмята, че 40% от разпространяването на ковид се случва от хора, които не демонстрират никакви признаци.
 Снимка 484119

Що се отнася до тестването, Емили Ландън, лекар по медицина, експерт по епидемиология и инфекциозни заболявания в Университета по медицина в Чикаго, счита, че са нужни най-малко три до пет дни след излагане на болестта, с цел да имаме вероятно позитивен тест за ковид.

Така че в случай че сме имали непосредствен контакт с някой с COVID-19 или в случай че сме били във високорискова обстановка, си коства да се тестваме, с цел да разберем. Просто би трябвало да внимаваме, тъй като има възможност да получим подправен негативен резултат.

Според изследване от юни, оповестено в Annals of Internal Medicine, измежду резултатите от тестванията на Коронавирус има огромно количество лъжливи отрицателни проби, нормално тъй като пробата се прави или прекомерно рано, или прекомерно късно по време на развиването на заболяването на пациента.
 Том Ханкс, коронавирусът и разказът за битката с COVID-19
Том Ханкс за ковид: Не можех да се съсредоточвам за повече от 12 минути

Как се пребориха с Рита Уилсън
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР