Здравни служители в САЩ казаха, че Омикрон, новият вариант на

...
Здравни служители в САЩ казаха, че Омикрон, новият вариант на
Коментари Харесай

Антъни Фаучи: Омикрон може да не е толкова опасен като Делта

Здравни чиновници в Съединени американски щати споделиха, че Омикрон, новият вид на ковид, бързо се популяризира из страната, само че първичните данни дават съображение да се счита, че той може да не е толкоз гибелен като Делта, поради който продължава да пораства броят на приетите в болница, съобщи Асошиейтед прес.

Доктор Антъни Фаучи, основният медицински консултант на президента Джо Байдън, съобщи по Си Ен Ен, че учените имат потребност от повече информация, преди да създадат заключения какъв брой рисков е този вид. Данните, които идват от Южна Африка, където Омикрон се появи и стана преобладаващ вид, демонстрират, че няма обезпокоително увеличение на приетите в болница пациенти. Засега не наподобява този вид да води до доста тежко протичане, сподели Фаучи, само че добави, че въпреки всичко би трябвало да се внимава с изводите дали вариантът е по-лек, или по-тежък от Делта.

Фаучи сподели, че американската администрация обмисля да анулира рестриктивните мерки за влизане в страната на неамерикански жители, идващи от няколко африкански страни. Те бяха наложени след появяването на огнища на Омикрон в района, само че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш остро ги разкритикува и ги съпостави с апартейда.

До през вчерашния ден Омикрон бе открит в към една трета от американските щати, само че към момента преобладаващ вид в Съединени американски щати е Делта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР