Здравни служители казаха, че пробивът е огромно облекчение, въпреки че

...
Здравни служители казаха, че пробивът е огромно облекчение, въпреки че
Коментари Харесай

Правителството на Обединеното кралство постигна споразумение за заплащане със старши лекари, което може да сложи край на разрушителните стачки

Здравни чиновници споделиха, че пробивът е голямо облекчение, макар че резултатите от синдикалните гласувания няма да бъдат известни до януари.

Британската здравна асоциация сподели, че предлагането на държавното управление значи, че старшите лекари ще стартират да получават спомагателни приходи през идната година, в допълнение към нарастването на заплатите от 6%, което към този момент е присъдено за 2023 до 2024 година Профсъюзът на лекарите съобщи, че държавното управление влага 4,95% повече в заплати за старши лекари, макар че сумата, която ще получи всеки доктор, зависи от техните контракти.

Хиляди старши лекари напуснаха работа за 48-часови интервали по-рано тази година, с цел да изискат по-добро възнаграждение и условия на труд от държавното управление, причинявайки огромни разтърсвания в лечебните заведения в цяла Англия.

Тези стачките пристигнаха на фона на сходни индустриални дейности на младши лекари, медицински сестри и други здравни служащи, които проведоха свои лични стачки, с цел да получат пов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР