Здравни експерти във Великобритания издадоха предупреждение за силно заразна болест.

...
Здравни експерти във Великобритания издадоха предупреждение за силно заразна болест.
Коментари Харесай

Лекарите предупреждават за силно заразна инфекция, която настъпва в Европа

Здравни специалисти във Англия издадоха предизвестие за мощно заразна болест. Тя е известна като " 100-дневната кашлица " и бързо се популяризира в Обединеното кралство. Случаите на бактериалната зараза бележат скок от 250%. Тя стартира със признаци, наподобяващи простуда. Заболяването може да прогресира до продължителни и интензивни пристъпи на кашлица, продължаващи до три месеца, оповестява The Guardian.

Агенцията за здравна сигурност на Острова заяви, че сред юли и ноември е имало 716 обявени случая на коклюш, бактериална зараза на белите дробове, което е три пъти повече от същия интервал на 2022 година

Д-р Гаятри Амирталингам, заместник-директор на стратегиите за публично опазване на здравето в организацията, сподели пред The Independent, че броят на инфекциите е намалял по време на пандемията от COVID-19 заради политиките за обществено разграничаване и локдауните, само че в този момент още веднъж се повишава.

Коклюш, зараза на белите дробове и дихателните пътища, породена от бактерията Bordetella pertussis, в миналото е била главен палач на бебета. Ваксина от 50-те години фрапантно понижава убийственото й влияние.

" Преди 60-те години на предишния век, когато допускам, че започнахме с имунизирането, е имало епидемии на всеки три години ", споделя професорът по педиатрия в университета в Бристол Адам Флин пред The Guardian.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР