Здравната застраховка може да покрие доста, но обикновено няма да

...
Здравната застраховка може да покрие доста, но обикновено няма да
Коментари Харесай

Как да изберем застрахователна компания за дългосрочни грижи

Здравната застраховка може да покрие много, само че нормално няма да покрие неща като болногледач, който живее при вас, или разноските за център за подкрепяне, до момента в който остарявате. А тези услуги? Те могат да костват хиляди долари всеки месец.

За благополучие застраховката за дълготрайни грижи може да помогне. С този вид застрахователна лавица можете да се уверите, че потребностите ви от грижи са покрити - без да се ровите в гнездото си или да източвате спестяванията си. Ако възнамерявате да инвестирате в застраховка за дълготрайни грижи за вас или обичан човек, ще ви помогне да знаете по какъв начин да изберете верния осигурител.

Започнете, като поискате тук безвъзмездна ценова оферта за застраховка за дълготрайни грижи, с цел да научите повече.

Как да изберете застрахователна компания за дълготрайни грижи

Ето пет стъпки, които да предприемете, когато избирате застрахователна компания за дълготрайни грижи.

Разберете за какво имате потребност от застраховка за дълготрайни грижи

Преди да можете да инвестирате в лавица, първо би трябвало да знаете какви са вашите потребности.

Имате ли потребност от покритие единствено за вас или и за брачен партньор? Колко покрива вашият действителен проект за здравно обезпечаване (или Medicare) и какви пропуски би трябвало да бъдат попълнени? И най-после, какъв брой покритие търсите - и какъв брой можете да си позволите? Ще желаете цялата тази информация да е на разположение, до момента в който търсите застрахователи.

Научете повече за вашите варианти за застраховка за дълготрайни грижи тук.

Първо се консултирайте с вашия шеф

Ако сте нает и отговаряте на изискванията за компенсации, консултирайте се с вашия координатор за компенсации, защото вашата компания може към този момент да разполага с варианти за застраховка за дълготрайни грижи.

В някои случаи може да сте в положение да добавите и ездач за дълготрайни грижи към съществуващата си застрахователна лавица. Така или другояче, това може да ви спести пари, като преминете през проекта на работодателя си, вместо да търсите подобен сами.

Както Кристи Дасколи, началник на практиките за доброволни помощи в организацията Марш Макленън, изяснява: „ Ако шеф предлага една от тези стратегии на своите чиновници, те ще могат да дават наградите на групова отстъпка. "

Търсете снабдители

Ако сте сами за застраховка, тогава бъдете сигурни и сравнете най-малко няколко застрахователни компании за дълготрайни грижи, преди да се спрете на една. Това може да ви помогне да получите най-хубавата награда.

„ Тарифите варират освен според от превозвача, само че някои превозвачи дават по-добри предложения за обезпечаване, като да вземем за пример по-високи предели за обезпечени излъчвания за застрахования и неговия брачен партньор “, споделя Дасколи.

Пазаруване към е изключително значимо, в случай че имате съществуващо здравно положение, защото те могат да създадат наградите още по-вероятно да се разграничават сред превозвачите.

„ Компаниите имат разнообразни толерантности към риска за някои медицински положения, тъй че някои компании може да ви одобряват посредством обезпечаване, до момента в който други могат да отсрочат или единствено да предложат нараснала награда “, споделя Том Уест, старши сътрудник в Lifecare Affordability Plan.

Можете елементарно да пазарувате онлайн снабдители на застраховки за дълготрайни грижи тук.

Проверете техните оценки

След като имате няколко снабдители на застраховки за дълготрайни грижи на вашия радар, отделете време, с цел да научите повече за всеки. По-конкретно, разгледайте техните финансови рейтинги, защото това демонстрира какъв брой постоянна е компанията - и какъв брой евентуално е да останат в бизнеса (и да покрият вашите искове, в случай че имате потребност от тях). Можете да ревизирате финансовите рейтинги посредством A.M. Best, Fitch Ratings, Standard & Poors или Moody's Investor Service.

„ Те би трябвало да са транспортьор с рейтинг A “, споделя Дасколи.

Трябва също да ревизирате потребителските мнения и оценки на застрахователя, защото те могат да ви дадат визия какво тип услуга, която можете да очаквате като собственик на лавица.

Запознайте се с нюансите

Накрая, уверете се, че сте прочели дребния шрифт на всяка политика, която обмисляте — и постоянно задавайте въпроси: 

„ Какъв вид грижа е смята се за дълготрайна грижа? Например домашните грижи или дневните грижи за възрастни покриват ли се? " – пита Дасколи. „ Как застрахованият дава отговор на условията за компенсацията? Каква документи е нужна за подаване на иск? Как се подава иск? Как се прави заплащането? Възстановяване ли е или еднократна сума? “

Знаейки тези отговори може да ви помогне да се ориентирате към полицата, която освен дава отговор най-добре на вашите потребности, само че и че можете да увеличите оптимално нейното покритие, когато имате най-голяма потребност от него.

„ Винаги оценявайте лекотата на техния развой на искове, като безпроблемно преживяване по време на потребност е от решаващо значение “, споделя Тод Улф, старши осигурителен помощник в Telemus, компания за финансово ръководство. „ Помислете какъв брой дружелюбно е и тяхното обслужване на клиенти, защото навременната поддръжка може да направи забележителна разлика в цялостното ви преживяване. “

Помислете за професионална помощ

Ако имате потребност от помощ при намирането на подобаващия дълг - застрахователна компания за срочни грижи или избор на най-хубавата лавица или покритие, постоянно можете да се консултирате със осигурителен сътрудник за помощ. Както Улф изяснява, „ Консултацията с специалист – изключително с някой, притежаващ документ за дълготрайна грижа – е мощно целесъобразна. “

Просто се уверете, че сте избрали самостоятелен сътрудник – не подобен, който работи непосредствено за осигурител ( те могат да предложат единствено проекти от своите работодатели, вместо да ви дават набор от компании, от които да избирате.)  

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР