Здравната система е опасно претоварена. За това предупреди в ефира

...
Здравната система е опасно претоварена. За това предупреди в ефира
Коментари Харесай

Симеонов бие тревога за чували с трупове и у нас, предложи редица строги мерки!

Здравната система е рисково претрупана. За това предизвести в ефира на Нова телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той изиска стягане на ограниченията.

„ Трябва да се забранят всевъзможни публични мероприятия, даже спортните, тъй като те са едни гнезда на болестта. Трябва да се лимитират и образователните занятия за учениците след 4 клас”, счита Симеонов.

„ Винаги съм призовавал за съблюдаване на ограниченията. Не става въпрос за затваряне на страната, сега няма смисъл от него. Има рекомендации, които могат да оказват помощ на към този момент претрупаната здравна система”, разяснява Симеонов.

За стопанската система обаче той съобщи, че заобикаля да предлага ограничения.

Здравната система е пред срив и ще става още по-зле. Ще стане по този начин лекарите да вземат решение кой да живее, поради безотговорността на хората. Никой не желае да плаши хората, дано аз да го направя. Чувалите с трупове бяха факт в непознатите лечебни заведения, ще станат факт и в България, предизвести Симеонов. Според него ограниченията закъснявали.

Положението е доста съществено и ние би трябвало да настояваме за ограничаващи ограничения, сподели още Симеонов. И изясни, че, за жалост, превес имат политическите решения, а не здравните. Няма политици, които биха желали да вземат непопулярни дейности преди избори, изясни той.
Обществото би трябвало да бъде задължено - да има ограничения, които да се съблюдават, и да се постановат наказания, безапелационен бе той.

Премиерът също е съществено пострадал от това заболяване. Преди ден му предложих да се одобряват по-сериозни ограничения, сподели още водачът на НФСБ. Не трябвало обаче да има и ограничение на стопанската система.

Голям проблем е също, че има лекари, които отхвърлят да правят отговорностите си, също и медицински сестри, разяснява той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР