Здравната ни система е поставена под сериозно напрежение. Повечето легла

...
Здравната ни система е поставена под сериозно напрежение. Повечето легла
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев каза тежката си дума за новите мерки, които ще затворят държавата

Здравната ни система е сложена под съществено напрежение. Повечето кревати в лечебните заведения са цялостни. Нуждите са големи. Необходимо е да се направи нещо.

Това сподели в интервюпулмологът доктор Александър Симидчиев във връзка оповестените по-строги ограничения против разпространяването на COVID-19.

Дълго време молих да съблюдаваме обикновени ограничения. Ако ние ги спазвахме като общество, нямаше потребност да вършим каквото и да е друго. Но тъй като това не се случва, се постанова да се вкарат нови ограничения.

С новите ограничения можем да забавим разпространяването на заболяването и да изчакаме имунизацията. Ако реализираме ваксинално покритие от над 80%, това ще е гаранция, че няма да останат огнища на болестта.

Проблемът е, че както имаше драма с носенето на маски, ще има и проблеми и с имунизирането. Въпросът е какво можем да създадем, с цел да убедим хората, че това нещо е належащо да се случи. Аз персонално бих се ваксинирал с първата пратка, съобщи доктор Симидчиев.

У нас и болните сега са доста, и здравната ни система изнемогва, тъй като не е реформирана, сградният фонд не е на нужното равнище, от време на време и управническите решения не са сполучливи. Коронавирусът изважда тези проблеми на повърхността, уточни специалистът.

При всички положения по-строгите ограничения ще дадат резултат, въпросът е за какво трябваше да стигнем до тях. Според мен стигнахме, тъй като не бяхме сплотени като общественост, сподели още доктор Александър Симидчиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР