„Здравната криза трябва да се управлява от здравния министър. Тя

...
„Здравната криза трябва да се управлява от здравния министър. Тя
Коментари Харесай

Премиерът прогнозира влошаване на ситуацията с COVID-19 до края на август

„ Здравната рецесия би трябвало да се ръководи от здравния министър. Тя би трябвало да е в ръцете на медиците. Навлизаме в четвъртата вълна. Цифрите, които имаме сега във връзка с заболеваемостта, приказват, че наклонността е за утежняване на обстановката до края на август. Неслучайно от Министерството на здравеопазването към този момент приказват за прекосяване към ограничения от оранжевата зона”. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев по време на блицконтрол в Народното събрание.

Изказването му бе в отговор на някогашния здравен министър и народен представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. Той упрекна наследника си, че е издал заповед, която не дава отговор на заложените в проекта за справяне с пандемията. Той попита за какво сега здравното министерство заплашва обществото с ограничения от оранжевата зона.

„ Относно имунизацията – настройката на хората е такава. Не знам за какво се е получило по този начин, може да е и поради неприятното ръководство на рецесията преди. Ако продължаваме с този ритъм, обстановката ще се утежни по-сериозно”, уточни още Янев.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР