Здравната комисия одобри отпускането на 290 хил. лева, които да

...
Здравната комисия одобри отпускането на 290 хил. лева, които да
Коментари Харесай

Одобриха отпускането на 290 хил. лева за ремонти и апаратура в АГ болница във Варна

Здравната комисия утвърди отпущането на 290 хиляди лв., които да отидат за закупуването на инсталация и осъществяване на поправки в АГ болница във Варна. Съветниците гласоподаваха средствата да бъдат заложени в общинския бюджет за 2023 година, съобщи кореспондент на Moreto.net.

С парите се планува закупуване на паров стерилизатор, 4 монитора за пациенти за потребностите на Родилно и Гинекологично поделение, 10 перфузори и два сухи стерилизатора за Неонатологично поделение, 4 фетални монитора за следене на плода, уреди за клиничната лаборатория.
Средствата ще бъдат употребявани още за премахване на проблемите по съществуващата ВиК мрежа и отоплителна апаратура и за осъществяване на профилактични стратегии.

През идната година лечебното заведение възнамерява да взе участие в четири стратегии, финансирани от Община Варна – „ Профилактика на женското здраве посредством трансвагинална ехография “, „ Ултразвуков скрининг за хромозомни аномалии в първи триместър “, „ Комбиниран ехографски скрининг на новородени и кърмачета до третия месец “ и „ Профилактично течно-базирано цитологично проучване на маточната шийка “. Четирите стратегии ще обзет общо 1 000 дами и бебета, а бюджетът им е 56 хиляди лв..
Над 359 000 лева са нужни за дофинансиране за строително-ремонтните действия за приемната на Онкоболницата във Варна. Ремонтът беше включен в тазгодишната финансова стратегия на общината, само че поради инфлацията и скока на цените на строителните материали се постанова актуализация на в началото гласуваната сума. Крайната стойност на контракта към този момент е 1,44 млн. лв., стана ясно по време на съвещанието на здравната комисия, която даде утвърждение за разпределяне на средствата.

По същите аргументи бяха гласувани и спомагателни 110 000 лева за асансьорна уредба в ДКЦ V “Св. Екатерина “. За построяването на оборудването предходната година бяха отпуснати 180 000 лв. с Данък добавена стойност, само че публичната поръчка се провали заради оферирана доста по-висока цена от оповестената в тръжните документи. При повторната процедура най-ниската препоръчана цена е в размер на над 287 000 лева Затова съветниците утвърдиха още 110 000 лева от общинския бюджет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР