Здравко Здравков. Снимка: БГНЕС213.11 лева – толкова трябва да даде

...
Здравко Здравков. Снимка: БГНЕС213.11 лева – толкова трябва да даде
Коментари Харесай

Общинари искат да платят глоба на главния архитект на София

Здравко Здравков. Снимка: БГНЕС

213.11 лв. – толкоз би трябвало да даде всеки общински консултант в София, с цел да заплати санкция, наложена на основния проектант на града Здравко Здравков. Идеята е на ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, споделя bTV.
Наложената от Върховния адмиинистративен съд глоба на Здравко Здравков е поради градинка. След решение на общинарите и митинги на хората, той отказал на нейно място да бъде издигнат 44-етажен небостъргач.
„ Той е санкциониран, тъй като е спазил закона и поредност решения на СОС ”, съобщи Елен Герджиков.
Повечето общински съветници са склонни да откликнат на апела на Герджиков и да дадат по 200 лв..
Но разногласието за градинката продължава и сега, макар че по градоустройствен проект това е зелена повърхност, и сега то е оградено и действително не може да се употребява.
От строителната компания припомниха, че са купили терена за високо строителство през 2007 година и са платили 4 милиона лв.. А основният проектант е бил санкциониран, тъй като не е извършил решение на съда от 2016 година в тяхна изгода, с което решението на СОС е оповестено за незначително. Голямата сума пък се получила с струпване.
„ Няма санкция 13 000 лв.. Те са минимални и целят да задължат основния проектант да извърши правосъдното решение ”, изясни Милко Благоев.
Строителната компания не се е отказала да строи, а дали общинарите ще платят санкцията на проектант Здравков в символ на взаимност, ще стане ясно в четвъртък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР