Здравко Димитров ще работи активно с бъдещия Алианс на младите

...
Здравко Димитров ще работи активно с бъдещия Алианс на младите
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Създаваме Алианс на младите и успелите

Здравко Димитров ще работи интензивно с бъдещия Алианс на младите и съумелите. Това стана ясно по време на вчерашната среща на претендента на ГЕРБ за кмет Пловдив със 100 младежи от разнообразни гилдии.

В нея взеха присъединяване и шестимата претенденти за районни кметове Костадин Димитров („ Тракия “), Георги Стаменов („ Централен “), Иван Стоянов („ Източен “), Димитър Колев („ Западен “), Стоян Алексиев („ Северен “) и Костадин Язов („ Южен “), както и претенденти за общински съветници.

Младежкият алианс ще дава оферти и решения по значимите за града проблеми. В него ще се включат представители на младежките неправителствени организации и гилдиите. Той ще бъде основан след встъпването в служба на новия кмет. Идеята беше препоръчана от Мирослав Тенев и призната от всички участниците в срещата.

„ Младите са изобретателни и от тях идват страхотни хрумвания, по тази причина на драго сърце бих работил с тях по всички тематики на града “, съобщи Здравко Димитров. Той изясни, че ще притегля експертиза също от професионалните и креативните гилдии, с които към този момент е имал срещи.

Младите сложиха пред бъдещия градоначалник и неговия екип доста от проблемите, които затрудняват целия град – трафика, неефективния градски превоз, мръсния въздух, неприятното качество на водата.

Беше коментирана и тематиката за възраждането на всеобщия спорт, както и реконструкцията на стадион „ Пловдив “. Тя бе сложена от треньора на детско-юношеската школа на ФК „ Локомотив-Пловдив “ Димитър Палазов.

„ Напълно съм склонен, тъй като спортът възпитава и основава водачи. Но като начало би трябвало да възродим ученическите шампионати и шампионати, тъй като единствено по този начин можем да стигнем и до високото спортно майсторство “, бе безапелационен Димитров.

Във връзка с бурното индустриално развиване на Пловдив и все по-големите проблеми с трафика, един от младите участници предложи Пловдив да се възползва от опита на датския проектант и урбанист Ян Геел, който има вяра, че актуалните градове могат да станат по-добро място за живеене посредством няколко елементарни и съответни ограничения.

Основните от тях са унищожаване на колите, където е допустимо, окуражаване на хората да вървят пеш и да карат колелета посредством основаване на повече пешеходни пространства и на комфортна веломрежа, създаване на привлекателна обществена градска среда с повече зелени площи и паркове, както и места за другарство.

„ Ян Геел е едно от водещите имена в градското обмисляне и основаването на качествени зелени обществени пространства. Запознат съм с неговите концепции и ще помислим по какъв начин да създадем по този начин, че да се възползваме от опита му в огромните градове и международните столици “, разяснява Здравко Димитров.

Идея пристигна от Павел Начев като той даде и съответно предложение - елементи от бул. „ Марица “ всеки уикенд за един ден през цяло лято да се затваря и да се трансформират в пешеходна зона, като надлежно продължи облагородяването на пространствата към реката.

Любомир Чакъров показа гражданската самодейност за основаване на специфични площадки за кучета. Нейната цел е запазване здравето и живота на децата и домашните любимци в града под тепетата.

Тя е предизвикана от случаи на разхвърляна отрова и отровени домашни любимци в непосредствена непосредственост до детски площадки и паркове в разнообразни региони на Пловдив.

Едно от местата, посочено от основателите е паркът до Стоматологичния факултет под Младежкия рид. Георги Стаменов обаче изясни, че на мястото към този момент е планувано създаване на мемориал на починалите във войните за Освобождението на България. Той даде обещание да се търси друго уместно пространство, с цел да не се основава напрежение в другите групи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР