Здравко Димитров обяви, че няма да подаде оставка като кмет

...
Здравко Димитров обяви, че няма да подаде оставка като кмет
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Оставам кмет на Пловдив, напускам ГЕРБ

Здравко Димитров разгласи, че няма да подаде оставка като кмет на Пловдив, само че напуща ГЕРБ.

Той разгласи решението си на ексклузивен брифинг в общината, на който участваха и неговите заместници. Димитров посочи, че напуща градската организация на ГЕРБ, която е ръководена от някогашния кмет Иван Тотев.

Той обаче ще изкара мандата си и няма желание да подава желаната оставка от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Лоша дума няма да кажа за Борисов, постигнали сме доста неща дружно. Това е за положително, да напусна партията и да спадне напрежението “, добави Димитров.

„ Избран съм от всички пловдивчани, ще бъде изменничество, в случай че си подам оставката като кмет “, добави Зико.

Да го поддържат му са се обадили доста хора, повече, в сравнение с когато бил определен като кмет.

„ Няма да освободя кметския пост, тъй като сега в Пловдив се извършват планове за над 500 милиона лв. “, добави още Димитров.

Той изясни, че ще усъвършенства някои звена в общината и ще желае цялостна бистрота за стадионите. „ Ако има нарушавания всеки да си понесе отговорността “, съобщи Зико. Той не даде безапелационен отговор и дали Пламен Райчев ще напусне поста си.

Димитров изясни, че към момента не е разговарял с представители на общинския съвет.

Той уточни Иван Тотев като главен провинен на протичащото се сега. „ Той е този, който е заблудил Бойко Борисов и подвига почитателите. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги настройва “.

Зико даде обещание, че ще реализира плануванаъа с почитателите на Ботев и Локо среща.

„ Нека Тотев да се вижда с тях, а не да ги настройва против мен. А да се търси консенсус. Тези игрища би трябвало да се случат “, сподели още Димитров.

Той призна, че не е разговарял с Борисов откакто водачът на ГЕРБ му изиска оставката.

„ Аз не съм се карал в Борисов. Той ми е шеф. Беше ми шеф. Уважението остава “, съобщи той. После разясни, че преди време е имал „ неналожителен мъжки диалог “ с Борисов, където признал, че се усеща изтощен от ръководството на Пловдив. Тогава водачът споделил, че му влиза в състояние и ще приготви нов кадър, който да го замеси.

„ Защо през това време излезе и сподели, че ми желае оставката – не знам. Дойде ми като гръм от ясно небе, от вас научих “, сподели още Димитров.

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР