Здравко Димитров без никакво съмнение беше сред най-добрите футболисти на

...
Здравко Димитров без никакво съмнение беше сред най-добрите футболисти на
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Херо няма да позволи да изпаднем, бих се върнал в Левски

Здравко Димитров без никакво подозрение беше измежду най-хубавите футболисти на Спартак Варна през есента. В последните дни на Коритото се случиха куп забавни промени, като най-важната е обвързвана с новия мощен човек в клуба - Димитър Димитров-Херо, който ще управлява целия спортно-технически развой при „ соколите “.

„ Мач Телеграф “ се свърза със Здравко, който разяснява въпрооните промени.

- Здравко, удовлетворен ли си от това, което сподели Спартак през този полусезон?

- Доволен съм от позиция на това, че за малко време успяхме да се стиковаме. Последните три-четири мача ги изиграхме на равнище, макар че допуснахме проваляне от Пирин. Срещу Левски и другиго по-големи тимове играхме като еднакъв с еднакъв.

- Ще съумеете ли да се спасите от изпадане съгласно теб?

- Сега с новия треньор отпред, в лицето на Димитър Димитров, ще създадем всичко допустимо това да се случи. Той е потвърден експерт в България и мисля, че щом той е поел тима, няма да разреши да изпаднем. Каквото се изисква от нас сме длъжни да го създадем. Всичко ще даваме от себе си във всеки един дуел и съгласно мен ще се спасим.

- Димитър Димитров е несъмнено един от най-хубавите експерти в България, това от изгода ли е за Спартак и какъв брой огромна крачка е неговото предопределение?

- Сериозна е. В международен мащаб треньорът играе може би 90% от основната роля на тима. Както всички видяхме, и господин Стоилов, откогато пое Левски, промени всичко за доста малко време. Много е значимо подобен експерт да работи с футболистите и ние, играчите на Спартак, нямаме самообладание да стартираме да работим с Димитър Димитров. Не съм работил до този миг с него, само че съм чувал единствено хубави думи и желая да видя и да усетя това възприятие.

- От пролетта ще съумеете ли да се завърнете на пътя на успехите под негово управление? Как мислиш?

- Ами Нова година, нов шанс. Отиваме на подготовка, започваме от нулата за новия полусезон. Ще упражняваме, ще се раздаваме по време на тази подготовка и във всеки мач мога да подсигурявам, че ще се хвърляме на 100% и ще гледаме да побеждаваме, тъй като всеки мач за нас е край.

- Тези всички загуби, които се натрупаха през есента, доведоха ли до напрежение в съблекалнята?

- Не, не бих споделил, че са довели до някакво напрежение, даже в противен случай. Виждате, че почитателите ни са компактно зад нас на всички места. Пътуват от време на време и до другия завършек на България, с цел да ни поддържат. Срещу Пирин в Благоевград имаше доста наши последователи. Това ни вдъхва доста самочувствие и убеденост. Сред футболистите всеки знае какви са му опциите и в никакъв случай няма да стане конспирация. Просто може би се натрупа в последните мачове и отмалялост. Аз персонално нямах седем месеца подготовка и не бях играл. Сага от януари месец ще стартира отначало и се надявам през втория полусезон да видите доста повече от мен.

- Мислиш ли, че една подготовка ще ти е изцяло задоволителна, с цел да се върнеш още веднъж в най-хубав темп?

- Естествено. Подготовката е най-важното нещо. И в международен мащаб виждате, че на всички места се желае доста бягане. Пример е Брозович, който сложи връх за пробягани километри на Световното. Това е от голямо значение за всеки един състезател. Ако нямаш мощ да се раздадеш и не можеш да отидеш напред и да се върнеш в дадена обстановка, е доста неприятно.

- Свикнали с живота във Варна, благополучен ли си?

- Обстановката, тимът, градът и хората доста ми харесват. Ха-ха, даже споделих на нашите, че не желая да се прибирам, тъй като тук ми е доста прелестно. Всички са доста положителни и се държат доста добре с мен. Ценят ме и ме почитат, както и аз тях. Ако стартираме и да побеждаваме във всеки мач, ще съм още по-щастлив.

- Може ли да се стигне до твой трансфер скоро?

- Концентриран съм върху Спартак. Вниманието ми е ориентирано напълно върху това. Аз съм тук, с цел да оказа помощ с каквото мога. Те ми подадоха ръка в най-трудния миг. Аз желая да върна жеста и да оказа помощ с моите футболни качества и умения. С победи, голове, асистенции, с каквото мога, ще се постарая да допринеса на отбора. Надявам се, откакто оставя диря тук, и като оказа помощ на клуба да остане в елита, да направя и крачка за трансфер в чужбина.

- Успяхте да извършите 2:2 с Левски. Това ли беше най-силният мач за вас през полусезона?

- В тази среща играхме мощно и се представихме на равнище. Според мен играхме най-добре против Локо (София). Бяхме много ощетени в този дуел. Не ми дадоха чиста дузпа. Имаше и други противоречиви съдийски отсъждания. Много ме е гняв, че не успяхме да вземем този мач, тъй като играхме мога да кажа ужасно. На мен това ми беше първи мач от седем месеца и мисля, че се показах на едно положително равнище след тази дълга пауза.

- Ако този е бил най-хубав, то кой би определил като най-слаб?

- Определено е този против Пирин, всички играхме доста едва и след мача са чудехме за какво по този начин се получи. На какво се дължеше... Дали беше от пътя, дали от нещо друго, не знам. Нищо не ни се получи в този дуел.

- По всичко наподобява, че в този момент ще се гради напълно нов тим. Това добре ли е съгласно теб?

- Всеки във футбола, който тръгне да гради и има пo-високи цели, ще си избере тези играчи, които ще му свършат работа. Футболисти с повече класа. В Спартак всички желаят да се случат нещата и е обикновено да има селекция и да се притеглят играчи с по-голям опит и повече класа. Все още не знам какви ще са новите попълнения, само че считам, че Димитър Димитров няма да подведе никого и ще вземе стойностни играчи, с цел да излизаме против всеки и да гоним победа.

- Притеснява ли те, че ще се вдигне конкуренцията и може да загубиш титулярното си място?

- На, не съм обезпокоен. За мен това в най-хубавото нещо, да имаш конкуренция. Когато няма такава си провиснал и един тип не се раздаваш на тренировките, тъй като знаеш, че всяка седмица си единствено ти опцията пред наставника. Не съм подобен човек да се скатавам от тренировки и да не се влагам в тях, само че в действителност с конкуренция е доста по-добре. Тогава се раздаваш и искаш да дадеш всичко от себе си, с цел да може в края на седмицата ти да си първата алтернатива на треньора.

- Това, че си измежду водачите на тима тежи ли ти по някакъв метод?

- Не, даже противоположното - окуражи ме. Много ми е прелестно, когато ми се скандира името и когато съм забъркан в някой гол, било то да го отбележа или да асистирам. Това доста ме стимулира, само че не ме главозамайва.

- Изтеглиха жребия за Купата на България. Имате ли сили да отстраните Лудогорец?

- Аз персонално се веселя, че ни се паднаха те. Изправяме се против първенеца на България, а те са най-класният тим в страната. Всеки желае да излезе и да играе против тях. Отиваме да играем за победа и сигурно няма да се предадем. Ще играем освободено и мисля, че ще се получи театър.

- Беше част и от дербито на Варна сред Спартак и Черно море. Каква беше ситуацията и имаше ли еуфория в теб?

- Аз съм играл в най-голямото дерби на страната. Кален съм от тези страсти и в действителност бях доста положително надъхан и преди, и след мача. Видях какъв брой доста хора бяха на стадиона. Най-важното е, че нямаше ексцесии по трибуните и се получи прекрасен мач. Съжалявам, че не успяхме да победим, само че се получи закономерно 0:0.

- Животът ти отвън терена промени ли се по някакъв метод?

- Първото, което е, че не съм имал някакви проблеми. Това най-близките ми го знаят. От нещата, които се изписаха, имаше доза истина, само че и доста погрешни неща. През тези всички месеци, в които не играех, единствено аз си знам по какъв начин го претърпях. Беше ми доста тежко. Мога да кажа на вашите читатели, че съм към този момент по-зрял и по-сериозен. Искам в този миг да играя повече от всеки път.

- Правилно ли беше отхвърлен от Левски?

- Естествено е, че ще кажа " не ", само че всеки човек има свое си мислене и разсъждения. Не се дразня на никого, по този начин е решил треньорът и това е направил. Аз не съм отмъстителен! Не съм се отказал и на мен футболът ми е живота! Дойдох в последния в класирането, тъй като ми се играе и желая да помота. Чест прави на отбора на Спартак, че ми подаде ръка в този сложен миг. Аз ще се опитам да върна жеста. Изписаха се доста неща. Не ми беше прелестно през тези 7 месеца да излизам и всеки да ме пита за какво съм изпъден. Първо - не съм изпъден, и още съм футболист на Левски. В Спартак съм чартърен. Нямах предпочитание да изяснявам на никого, тъй като за мен не е значимо хорското мнение, а това, което мислят околните ми.

- Би ли се върнал на " Георги Аспарухов " и сърдиш ли се на Левски?

- Не съм отмъстителен и не се дразня на никого! Щом това се е случило, значи е трябвало по този начин да стане. Мисля, че съм мощен и ще се оправя с всичко. Колкото до това дали бих се върнал... Естествено! Мислите ми са ориентирани напълно към Спартак. Вече си взех записка и си научих урока!

- Гледаш ли международното? За кой стискаш палци?

- Следя международното с интерес. Бях за Бразилия, само че отпаднаха.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР