Здравият сън не е даденост и трябва да полагаме грижи

...
Здравият сън не е даденост и трябва да полагаме грижи
Коментари Харесай

Храните, които пречат на добрия сън

Здравият сън не е даденост и би трябвало да поставяме грижи за него, поучава диетоложката Анастасия Гаврикова . Според нея искащите здрав сън, преди всичко, би трябвало да се откажат от храни с високо наличие на въглехидрати , както и от огромните порции.

Преяждането вечер може да бъде обвързвано с липса на закуска и чести закуски вместо пълноценни хранения през целия ден. „ Ако за вечеря ядете паста със сирене и майонеза, а по-късно пиете чай със сладкиши, тогава ще ви е мъчно да заспите. Тялото ви не се нуждае от такива количества въглехидрати, тъй като би трябвало да спите през нощта, нямате потребност сила.Такава тежка храна не се усвоява. В резултат на това, вместо да почива, тялото изразходва запаси за възобновяване “, сподели Гаврикова.

Диетоложката предлага и лека вечеря : задушено пилешко с броколи или карфиол и към него да се добави салата от краставици, домати, сезонни зеленчуци, билки, зелена салата, подправено с нерафинирано олио и тиквени семки. След такава вечеря ще ви е леко и ще заспите “, безапелационна е Гаврикова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР