Здравият сън е важен за възстановяването на тялото. Докато то

...
Здравият сън е важен за възстановяването на тялото. Докато то
Коментари Харесай

Защо не се наспивате? Открийте причината и триковете как да я премахнете.

Здравият сън е значим за възобновяване на тялото. Докато то спи мозъкът и нервната система се възвръщат, контролират се процесите и хормоните. Важно е човек да има бездънен и непрестанен сън, само че това постоянно бива прекратено от нощно ставане, кошмари, неспособност за заспиване и други. Ето някои трикове по какъв начин да спрете тези неподходящи фактори и да се насладите на дълбока отмора.

Недоспиването убива

Кошмари
7 стъпки да подобрите модела на сън
Сънят е извънредно значим, както за здравето на човек, по този начин и за доста аспекти в всекидневието, включително позитивната настройка. Днес щ...
Прочети повече
Ако постоянно се събуждате от кошмари вечер проверете няколко неща: лягате ли си преяли, до момента в който тялото ви още се бори с обработката на вечерята. Приемате ли мелатонин – в миналото приемът на мелатонин оказва неподходящ резултат върху съня, хора свидетелстват за разтревожен сън, изпълнен по-ясни сънища от нормално.
Също по този начин наблюдавайте по какъв начин температурата, на която спите ви въздейства – прекомерно топлите помещение пречат на дълбокия сън, тъй като тялото се бори с това да контролира телесната температура. Препоръчва се спането на по-прохладно – сред 20-22С.

Позиви за уриниране

При мъжете може да се демонстрират проблеми с простатата или пикочните пътища. Ако това е на разположение, съветвайте се с доктор за вярното лекуване, което да облекчи признаците. Често се предлага потреблението на алена боровинка.

Ако обаче сте здрави и не страдате от сходни признаци, то наблюдавайте приема си на вода и други течности и по-конкретно вечер. Ако консумирате бира и други газирани питиета преди сън е изцяло допустимо да се събуждате вечер с позиви за уриниране.
Правилата за здравословен сън или за какво сънят е безвъзмезден козметолог
Сънят заема към една трета от живота на човек. Знаем сигурно, че без сън тялото не може да действа. Какво тъкмо се случва в...
Прочети повече
Ограничете приема на питиета до час преди лягане, само че постоянно дръжте шише или чаша вода до вас до момента в който спите.

Какво ще стане с вас, в случай че пиете прекомерно доста вода

Невъзможно заспиване

Ако ви е мъчно да заспите, то доста евентуално е да се държи на стрес или дълго гледане на бяла светлина (такива са екраните на тв приемници, телефони и компютри). Ограничете бялата светлина до 2 часа преди сън. Опитайте с книга, музика или подкаст.

Ако казусът идва от напрежението, не бързайте да посягате към мелатонина и други приспивателни: пробвайте натурални билки и чайове – лайка или добавки като ашваганда.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР