Здравият разум казва, че ако искаш да поддържаш добри отношения

...
Здравият разум казва, че ако искаш да поддържаш добри отношения
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Митрофанова не е добре приета в България, да я сменят

" Здравият разсъдък споделя, че в случай че искаш да поддържаш положителни връзки с една страна, посланикът, който те съставлява, би трябвало да е добре признат. Очевидно дипломат Митрофанова не е добре призната в България ". Това съобщи по NOVA министърът на защитата в оставка Драгомир Заков.

Той добави, че в дипломацията е доста значим правилото на равнопоставеност и взаимност. Според него, с цел да има позитивно развиване на нашите двустранни връзки, Москва би трябвало да вземе решение да смени посланика си у нас.

" С армията не трябва да се заиграваме политически. Армията не би трябвало да се употребява за политически цели ", съобщи министърът на защитата в оставка.

Припомняме, че последното съвещание на държавното управление беше белязан от скандал, откакто Корнелия Нинова и министрите на партията го напуснаха. Поводът - левицата не желае да разисква офертата за закупуване на още 8 от американските изтребители F-16.

Запитан с какво е било обвързвано изтеглянето на министрите на Нинова, той отговори: " Предполагам, че това е обвързвано с идните избори. Не виждам друга логичност, защото няма по какъв начин да има сигурност, без да има войска и няма по какъв начин да има повишение на приходите и мощна стопанска система, в случай че няма сигурност ".

" Необходима е политическа непоклатимост, с цел да може цялата система за национална сигурност в България да бъде постоянна и да преодолее наличните дефицити ", уточни министърът на защитата в оставка.

" Не малко пъти сме следвали тази логичност – че не е належащо да се дават пари за " железа ", за армията и сме се докарали до обстановка, в която тя е безусловно пред колапс ", разяснява Заков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР