Здравият брак не е подарък, а собствен избор и упорита

...
Здравият брак не е подарък, а собствен избор и упорита
Коментари Харесай

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 груби фази, вашият брак вероятно ще продължи завинаги

Здравият брак не е подарък, а личен избор и упорита работа върху себе си. Всеки има проблеми и недоразумения във връзката си. Понякога се усеща, че е по-лесно да се откажеш. Макар че това може да е правилно, по-малкото предизвикателство е, в сравнение с да продължите да се движите през всички етапи. Но в случай че сте избрали да бъдете дружно все пак това, можете да получите същинско богатство.

Ние имаме вяра в бракове, които могат да продължат постоянно, и проверихме етапите, пред които двойките могат да се изправят по пътя към хармонията.

© StarFlames / pixabay

1. Критика

© depositphotos.com

Не всеки може да одобри рецензия, само че когато тя е доста ясна и ни припомня за офанзива, тя може да се трансформира в голям проблем, изключително сред сътрудниците.
Д-р Джон Готман написа в книгата си „ Четиримата конници на Апокалипсиса “, когато критикувате половинката си, пробвате се да кажете, че нещо не е наред с тях. Използването на думи като „ постоянно “ или „ в никакъв случай “ не води до позитивен резултат. Най-вероятно вашият сътрудник ще стартира да се пази.
Средството за отбрана е да се направи директна тъжба и да не се вършат директни офанзиви против личността им.

2. Устойчивост и каменна стена

Повечето от нас евентуално са претърпели миг, в който сътрудникът ни е почнал да построява стена и не желае да приказва или да реши проблем. Изглежда, че въобще не им пука и просто те пренебрегват.
Д-р Джон Готман споделя, че 80% от мъжете са такива. Изглежда, че не му пука, само че в действителност в действителност не е по този начин. Важно е да се научите по какъв начин да разпознавате признаците, когато брачният партньор ви е прочувствено претрупан и да не ги притискате.
Ако казусът би трябвало да бъде разискван, постоянно е по-добре да изберете точното време, когато сте по-спокойни.

3. Привличане към някой различен

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Това може да не е елементарно за мелене, само че 70% от дамите във връзките признават, че са смазани. Привличането е обикновено възприятие и не значи, че ще изневерят.
Важното е да не действате съгласно тези усеща и да сте изцяло наясно с това, което вършиме. Не се затваряйте от колегата си единствено тъй като сте комплицирани сега. Във вашия живот може да има доста изкушения, само че доверието е едно от най-ценните неща във връзката.

4. Презрение

© Broken Embraces / Universal Pictures International

Презрението идва от моралното предимство. Това може да бъде жлъч, преносим взор и неприятелски комизъм и постоянно е унищожителен за всяка връзка.
Трябва да се научите по какъв начин да изразявате благодарност и признателност. Това е като огледало. Колкото по-позитивно се чувствате, толкоз по-малко изразявате пренебрежение.
Трудно е да работите върху себе си, само че си заслужава. Партньорът ви би трябвало да види и чуе, че показвате обич, а освен неспокойствие.

4. Експлозия

© depositphotos.com

Деца, финансова рецесия, токсични членове на фамилията и всички тези неща дружно могат просто да ви подлудят и по този начин стигате до детонация. Не желаете да вършиме нищо, с изключение на да си тръгнете. Този стадий може да се случи когато и да е на връзката.
Никога не забравяйте, че провокациите са част от нашия живот и че всичко е краткотрайно. Ако можете да се справите с най-тежките времена дружно, връзката ви ще се разраства. Бракът не е единствено шерване на наслада и благополучие, само че и шерване на проблеми.

5. Приемане и амнистия

© After / Voltage Pictures

Това е стадият, в който най-сетне разбираме обстоятелството, че в никакъв случай няма да решаваме проблеми по метод, който сме правили преди и би трябвало да измислим по-спокоен метод на взаимен живот. Всеки има свои лични способи: някои приказват с близки другари и семейство, други четат книги за самопомощ.
Сега сме подготвени да извиним на съпрузите си за ината им. Приемането на положителното с неприятното ни извежда на ново равнище. Боевете се случват по-рядко и откриваме, че към този момент не сме толкоз прочувствени.

6. Най-после дружно

© Parker Whitson / unsplash

След като преодолеете всички стадии, упорита работа и болежка, получавате същинско украшение. Вече не се борите, имате лични съглашения с колегата си и се научавате по какъв начин да решавате проблеми и да не бягате от провокациите.
Сега споделяте история. На този стадий разбирате, че бракът не е бил елементарен, само че можете да се гордеете със себе си. Оценката е доста значима. Това ви кара да се чувствате сигурни за колегата си. Сега най-сетне сте дружно.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР