Здрави хора не трябва да са в контакт със заразени

...
Здрави хора не трябва да са в контакт със заразени
Коментари Харесай

Медици и психолози за коронавируса: Здравословен страх, не паника - слушайте

Здрави хора не би трябвало да са в контакт със инфектирани и потвърдено заболели, не трябва да се смесват потоците по отношение на ковид. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Само при ясно изразени признаци – температура, кашлица, пробата за ковид може да покаже болен ли си потвърдено или не, акцентира Кантарджиев пред Нова телевизия.
Професорът сподели, че към този момент има доставка на защитни костюми и маски в съответните лечебни заведения. По отношение на така наречен Втора градска инфекциозна болница, която се планува да бъде открита, коментарът на професора беше, че при превръщане на лечебни заведения първо се мисли за кислородни апарати.
По отношение на изказванията на учен Ангел Гълъбов за допустимо положително лекарство за отнасяне на ковид, Кантарджиев отговори, че страната следи всички медицински изявления. Засега в цяла Европа се приема, че медицински потвърдено лекарствено средство за лекуване на ковид няма. Кантарджиев уточни, че е възложен и материал от 70 страници от китайски сътрудници, а не „ мъчно произносими имена ” на медикаменти.
За край професорът увери, че Националният спешен щаб подхожда доста деликатно и че постоянно ще има рецензии, че дадени ограничения са доста съществени или доста леки. " Искаме да избегнем грешките на някои страни и да употребяваме най-хубавите практики ", сподели Кантарджиев по отношение на въпрос дали ще бъдат блокирани цели градове, в случай че стане като в Италия.
Други отзиви - на към този момент някогашни виновни лица
" Това, което ще затрудни работата, е суматохата, както от страна на личния състав, по този начин и от страна на жителите ". Това предвижда някогашният шеф на " Пирогов " доктор Спас Спасков. По думите му, хората ще търсят здравна помощ в болничното заведение за безобидни положения, което ще изостри взаимоотношенията.
Друг някогашен шеф на " Пирогов " Милан Миланов съобщи, че не е оптимист, защото обстановката ще смути работата в болничното заведение. По думите му е стеснителен обстоятелството, че пациентът е лежал 2-3 дни в болничното заведение, а пред това време е бил обслужван от доста медицински служащи, които са били в контакт с него.
Милан Миланов съобщи, че е обикновено в София да има още случаи на инфектирани с ковид, защото това е най-големият град. " В народен мащаб ние пагубно закъсняхме. Бих бил удовлетворен, в случай че това съвещание на Министерския съвет беше извършено преди 40 дни на мрачно и в този момент имахме маски и дрехи, а не да ги внасяме от Турция ", сподели още той в изявление за bTV. Той беше безапелационен, че няма за какво хората да се плашат, защото това е елементарен грип.
Психологически взор
Необходимо е да има здравословен боязън, само че не под паника. Здравословно е да има боязън, той ни активизира. Това съобщи общественият антрополог Харалан Александров по отношение на суматохата с ковид. Ясно е, че това нещо не се лекува с един литър ракия, безапелационен беше Александров.
Според него, известна доза здравословен предразсъдък е нужна – вид: „ Всички ще умрем ”. Никога не сме живяли по-дълго и по-здравословно – в този момент би трябвало да проверим какъв е организационният ни и общественият ни потенциал. Ще забележим в каква степен сме формирали съвременно гражданско общество заради осъзнаването, че сме взаимозависими.
Още: " Коронавирус: Болните в целия свят са над 119 000, Италия желае помощ от Китай "
" Коронавирус: Нови медицински данни за заразността, признаците и животът на вируса "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР