Здравейте, ​Реших и аз да се престраша да ви изпратя

...
Здравейте, ​Реших и аз да се престраша да ви изпратя
Коментари Харесай

Свещената женственост - напълно отречена от днешната жена


Здравейте,

​Реших и аз да се престраша да ви изпратя нещо свое написано. Обичам да премислям върху разнообразни тематики и да се впускам в дълбочината им и смисъла в тях. Затова взех решение да пиша на тематиката за свещената женственост.

В днешния свят, в днешно време или да стартираме с това каква е днешната жена . За мен днешната жена е по-често срещана като сянка на мъжкия облик или в изцяло детско поведение.

Ще я забележим в изкуствено направените девойки и кукленско поведение, в плоските ползи, познания, обноски . В това да продава тялото си по допустимо най-грозния метод. В копирането на чалга културата, която постанова, че външният имидж е над всичко. И всичко е толкоз изкуствено и завладяно, че просто на мен ми се повдига.

 лотус Pixabay

Другият вид дами са работохолички, работят по през целия ден, пробват се да се постановат , да устоят сами себе си, да имат личен бизнес, да вършат и градят кариера, да основават дом, в случай че може и семейство, да са домакини и така нататък Това ме изморява, единствено до момента в който го пиша и възнамерявам. Но това е пренавиване и прекалено много, за една нежна душа.

Разбираемо е, че дамата преди време е имала потребността да заеме своето място, да бъде призната и уважавана, само че да се съревновава с мъжете е към този момент отвън всичко женско . Тя напълно е иззела функционалностите на мъжа, по какъв начин той да бъде мъж в тези условия, а по тази причина и днешните мъже са не по-малко виновни…

 лотус Pixabay

Има и друга позиция, видяно от това, че въпреки всичко ние сме като Ин и Ян и всеки един носи в себе си и мъжкото и женското начало. И както е нужно дамата да се срещне с мъжкото в нея, по този начин за мъжа е належащо да се срещне с дамата в себе си .

И не става въпрос за половите пристрастености или "гейски " обноски, както някой ще си намерения. А за това мъжът да бъде по-емоционален, гальовен, деликатен … Така или другояче всяка жена мечтае и има потребност от това. Този развой се случва към този момент, може и да по-бавен, само че е почнал. Докато дамата постоянно е била тази, която е ориентирана във вътрешността, към вътрешния си свят, с по-високи разбирания, осъзнатост и водеща в тези връзки, в този момент по-скоро при нея се следи прекаленост, отричайки и не запомнила своята същинска същина, заложена ѝ по природа.

 лотус Pixabay

Истинската същина на женствеността, която е заложена във всяка една от нас е нещо магично, което е изпълнено със свещенност и мощ. Тя не е пошла или вулгарна. Тя е магнетична, съблазнителна, изкусителна, точно тъй като знае каква мощ има в себе си. Именно това, че е слаба и беззащитна я прави мощна.

Именно през днешния ден дамата е изцяло не запомнила да употребява това си качество. Тя даже се опасява от тази нейна мощ. Опитва се да я скрие даже, носейки най-вече мъжки облекла, страхувайки се от тялото си и проявата му . Но дамата е Любовта, точно на нея се пада достойнството да носи и основава живот … Това е нещо свещено, сакрално, изживяно в цялостния му смисъл…

Жената е нежна и уязвима, тя претърпява и изживява, отпуска, приласкава и успокоява. Тя е нежна, тя основава и пресътворява света още веднъж и още веднъж. Тя ражда, само че освен в дословния смисъл. Тя, ражда, даже когато пее, готви, танцува… рисува... работи . Раждането в нея е точно в свързването ѝ с нея самата, в целокупност и единение, когато вложи и сърцето си и душата си, когато се отдаде същински на самата себе си и това, което е, когато се отдаде изцяло на мига.

Тя е плавна, мека. А не забързана, тичаща, налагайки си да живее в стрес, който не ѝ е характерен. Тя се съединява и свързва с пулса на земята и законите на Вселената. Пускайки цялата витална сила да минава свободно през нея. Това е "магия ", която всяка една носи в себе си .

 лотус Pixabay

Има доста аргументи днешната жена да се плаши от нея, точно тъй като към момента носи в клетките си загатна за мъченията, убийствата, хуленията…изгарянията, преследванията… Заради тази нейна мощ.

Но през днешния ден тя извоюва правото си и през днешния ден тя не трябва повече да се опасява от своята силата! Днес, тя би трябвало още веднъж да се прероди за живот, с цел да пресътвори отначало света и продължи живота. Именно тъй като в дамата е смисълът на живота!

Сега разбираш ли, какъв брой си свещена и значима, да си тук и да бъдеш още веднъж Жена!?!

Автор: Петя Василева

П.п. Всички създатели на оповестените тематики " Из една " са прелестни, споделяйки техния вътрешен свят и мисли, и аз им благодаря, на тях и на вас, за цялостното им допускане в този неповторим вътрешен свят - като една по себе си цяла Вселена!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР