Здравейте! Вие сте с Честно казано“ с мен, Люба Кулезич

...
Здравейте! Вие сте с Честно казано“ с мен, Люба Кулезич
Коментари Харесай

Кулезич за следователя Бойко Атанасов и поредния натиск срещу него

Здравейте! Вие сте с „ Честно казано “ с мен, Люба Кулезич по Би Ай Ти. Днес следователят-бунтар Бойко Атанасов е получил писмо от Комисията по професионална нравственос при Софийската апелативна прокуратура.
В писмото го уведомянат, че ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев е пуснал сигнал против него за негово изявление в „ Честно казано “, излъчено на 19 септември. От писмото излиза наяве, че по сигнала на господин Гешев е осъществена инспекция. Затова следователят от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов би трябвало да се яви на 9 октомври от 10 часа за чуване в Комисията по професионална нравственос.

От какво се е тормозил господин Иван Гешев, че е пуснал неотложно сигнал против чепатия следовател? Сега ще чуете фрагмента, който го е извадил от обувките. Той не е дълъг, само че е явно, че Бойко Атанасов знае повече, в сравнение с споделя, тъй като приказва като свидетел на забавни дейности от страна на господин прокурора Гешев, когато е бил командирован в Софийска Районна прокуратура преди години. Привикването на Бойко Атанасов на чуване в Комисията по нравственос по-скоро ми наподобява на опит да му бъде затворена устата, с цел да не се разприказва повече. Това е може би и опит за заплашване.

Макар следователят, който си завоюва прозвището „ бунтовник “, да е посочил, че не е от страхливците. Припомням, че той си разреши да твърди в серия от изявленията и обществени изяви, че в столичното разследване съществува „ шпицкоманда “ от магистрати под контрола на господин Цацаров. Че тя се употребява за напън посредством формиране на каузи против хора на високи държавни позиции. Делата се водят против незнаен причинител, въпреки той да е явен. И още, че се нарушава правилото за инцидентно систематизиране, че нелегално са обособени браншове в Следствен отдел към окръжна прокуратура на СГП и други Разбира се, Висш съдебен съвет тогава отхвърли за „ шпицкомандата “.

Чу се, че даже, че следователят може да бъде задържан. Но той не се огъна и даже се кандидатира за началник на Софийски градски съд, когато Христо Динев подаде оставка. Така или другояче, очевидно появите му по медиите се наблюдават под лупа. Ако нямаше от какво да се тормози господин Гешев надали щеше да реагира по този начин нервно. Още повече че сега обвинителят на банкера Цветан Василев се употребява със особено снизхождение и от страна на шефа си господин Цацаров, и от страна на медиите от кръга на господин Пеевски.

Иван Гешев беше назначен и за началник на Специализираната прокуратура. При това на мястото на прокурора по делото „ Октопод “ Светлозар Костов. Още ми държи влага, че му беше формирана дисциплинарка във Висш съдебен съвет поради негово присъединяване отново в мое предаване – „ На ярко “ по Нова, само че през 2015-та. За разлика от Бойко Атанасов обаче господин Светлозар Костов се опита да се споразумее с прокурорското лоби във Висш съдебен съвет. Сам се отдръпна от делото „ Октопод “, одобри да бъде намален в редови прокурор от ведомството, което ръководеше. Тактиката му не съумя. И го уволниха най-безславно, както го предупреждавах. Затова откровено се надявам, че следователят Бойко Атанасов няма да се пречупи за разлика от експрокурора Костов. Храбростта постоянно играе ролята на броня… Ето в този момент фрагмента с присъединяване на следовател Бойко Атанасов от „ Честно казано “ на 19 септември, който е на път да предизвика следващ опит за разпра с него.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР