Здравейте, скъпи социалисти, симпатизанти, съратници, партньори и гости на нашия

...
Здравейте, скъпи социалисти, симпатизанти, съратници, партньори и гости на нашия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП остава единствената алтернатива на сглобката

„ Здравейте, скъпи социалисти, симпатизанти, съратници, сътрудници и посетители на нашия събор. Благодаря ви, че още веднъж сме тук, дружно във връзка нашата 132-ра годишнина. През тези 132 години милиони хора са се борили за правдивост, независимост и мир. И ние сме тук, с цел да продължим “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на обичайния протест на социалистите на връх Бузлуджа, който тази година се организира под мотото „ Бузлуджа за мир “.


Ежегодният събор на Българска социалистическа партия събра над 30 хиляди социалисти от цялата страна. С митинга бе маркирана 132-ата годишнина от основаването на проведено социалистическо придвижване в България, а на Историческата поляна под връх Бузлуджа участваха членове и симпатизанти на партията, голям брой млади социалисти от младежките организации на Българска социалистическа партия, посетители от политически партии, жители.


От Историческата поляна Корнелия Нинова се обърна към социалистите: „ Ние се намираме на свято място, тъй като тук единствено преди минути, бяхме на паметника на Хаджи Димитър и българските революционери, пролели кръвта си за България. След това бяхме на паметника на българските антифашисти, дали живота си в битката против кафявата чума. А ето тук, зад нас, е Шипка! Това е мястото на българската воля за самостоятелност, за суверенитет, за независимост и за българско достолепие. Днес ние сме тук десетки хиляди, с цел да заявим, че ще ги пазим и ще ги предаваме на децата си “, сподели тя.


Лидерът на Българска социалистическа партия направи отпратка към миналогодишния протест на социалистите на Бузлуджа: „ Миналата година по това време отново дружно бяхме на края на държавно управление, в което участвахме. Но застанахме пред вас с гордо вдигнати лица– тъй като когато Българска социалистическа партия ръководи, тя потвърждава на процедура, тя потвърждава с действителни неща, тя потвърждава на всеки български жител, че индивидът е първата ни грижа. В това ръководство се разпростра най-мащабната обществена политика и доказахме какво значи обществена страна. Погрижихме се – от бебето, от майчинството, от детските през работещите, заплатите и ваучерите, до пенсионерите и нарастването на пенсиите. Подкрепихме дребния и междинен бизнес, подкрепихме културата и образованието, помогнахме на отдалечените дребни лечебни заведения, с цел да имат хората достъп до опазване на здравето. Това беше преди една година “, сподели тя.


Корнелия Нинова очерта какво се е трансформирало за тази една година до днешната среща на социалистите: „ Какво се случи през тази една година и до днешната ни среща? Случи се замяна на борбата ни за смяна на модела „ ГЕРБ “. Случи се машинация по отношение на тези, които повярваха в новите млади сили на смяната. Случи се по този начин, че борците против мафията се прегърнаха с мафията. За една година лодката до „ Росенец “, която акостираше там против корупцията, стана знаме на корупцията и съобщи хиляди хора. Да, изменничество и замяна, вместо смяна за тази една година. Но ние сме още веднъж тук, още веднъж същите – тъй като не предадохме хората, които ни изпратиха в Народното събрание. Не предадохме вас, българските социалисти “, изрично съобщи Нинова.
И попита: „ Мислите, че тази една година не беше прелъщение? Вчера в едно предаване ме питат: „ А можехте ли да управлявате сега? “ Да, можехме. Ако си бяхме продали отечеството и душите за постове и пари. Но ние не пожелахме. И останахме единствената опция “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.


Нинова уточни, че тази една година е била опция за българските социалисти за следващ път да потвърдят, че са същинска, единствената българска, непредаваща България, партия: „ Единствената социалистическа – с хрумвания, с идеали и с грижа за индивида. И единствената партия, а не краткотрайна пасмина за власт и пари “, добави тя.
„ За тази една година арогантността, наглостта, измяната, родоотстъпничеството стигнаха до там, че взеха решение да предадат и продадат националния празник на България, националното достолепие на България, националните знаци на България. Една година бяха опънали масата на алъш-вериша, продаваха предците си, продаваха и децата си. И каквото и да ни говорите – имало е Руско-турска освободителна война и ето тук, зад нас, има един връх – Шипка и има един празник – Трети март. И не ни карайте да противопоставяме Кирил и Методий, нашето достолепие, нашата писменост и нашия принос към международната просвета, на нашия Ден на освобождението – няма да ни разделите и по този метод! Българите ще бъдем дружно “, безапелационна бе тя.


Лидерът на Българска социалистическа партия уточни: „ Дотук за следващ път доказахме на вас и на българския народ, че не се продаваме. Дано народът да го оцени. Сега следва сложното - да потвърдим и че не се предаваме. Защото не мислете, че против нас няма да се изправят още веднъж огромни сили с огромни благоприятни условия. Срещу нас ще се хвърлят пари, медии, злословия, ще чуете всичко. Но знам, че ще издържите. Защото ето тези хора – и остарели, и млади, и опитни кметове и претенденти за кметове – всички ще издържим, тъй като твърдо сме решени, че България може да бъде избавена от Българска социалистическа партия, от всички, които мислят за България, които ще ни поддържат и ще се обединим в един същински ляв и патриотичен блок “, сподели Нинова.
И добави: „ Имаме работа, тъй като действителността в България, Европа и светът след войната в Украйна е доста друга. Тази война раздели хората. От тази война паднаха доста жертви, умират стопански системи, умира енергетиката, обществени проблеми, апетит, високи цени и ниски приходи. Труден интервал за България. Освен да защитим българското национално достолепие, ние сме призвани да продължим да се борим за постоянна стопанска система, за обществена страна, за правов ред, за отбрана на всеки един пренебрегнат и слаб “, сподели Нинова.


Лидерът на социалистите сложи следния въпрос: „ Какво се случи в последните дни - бюджетът. Ще кажете, суховата материя. Българска социалистическа партия този път се борихме. Както когато бяхме в ръководство, по този начин и в този момент, когато сме в съпротива, се погрижихме за вдовишки пенсии, за увеличение на майчинството, за увеличение на заплатите на служащите за безвъзмездни медикаменти за деца, както направихме детските градини безвъзмездни. И какво мислите, че от това се случи – нищо. Всичко беше отхвърлено от това болшинство “.
Тя очерта и втората задача на социалистите: „ Ние би трябвало и можем да стабилизираме стопанската система и да доведем до същински правов ред и до същинска обществена страна. Защото нали не мислите, че смяната в Конституцията цели същински правова страна. Тя цели подсилване през най-висшия закон в страната на краткотрайните ръководещи в този момент. На тези, които се прегърнаха - единият да си избави чекмеджетата, другият – да си избави двойното поданство и имунитетите. Ето против това имаме задача. Пазим България, само че пазим и държавността, тъй като Българска социалистическа партия е държавно виновна партия през всичките си години на битие “, изрично съобщи Нинова.
И попита: „ Виждате ли какъв брой значими въпроси стоят пред нас и виждате ли друга партия, която по този метод да слага тези въпроси? Не, всичко е краткотрайно. Но ние не сме такива. Ние сме партията, която е виновна за страна и народ “, безапелационна бе Нинова.
Лидерът на социалистите уточни, че Българската социалистическа партия има потребност от съдружник, тъй като против Българска социалистическа партия са изправени огромни сили и този съдружник е българският народ: „ Затова дано всички през днешния ден се обърнем към нашите сънародници: Прогледнете, събудете се, българи, вижте какво става. Мислете, мислете с главите си. Мислете за предците си. Мислете и за децата си, тъй като това е предишното ни, сегашното ни и бъдещето ни. Подкрепете хора, които са потвърдили, че милеят за корените си. За фамилията си - за майка и татко, а не за родител 1 и родител 2. За деца – момче и момиче, а не за нещо друго. За свободна и самостоятелна България. За българския народен интерес. За мир по света и успокоение във всеки български дом. За работа, за просвета и просвета, която ще ни изведе напред. За развити стопанска система и земеделие. Ето такава България Българска социалистическа партия постоянно е желала и за такава България постоянно е работила. И сме тук да заявим, че за такава България продължаваме и няма да се продадем и да се предадем. Защото ето, доста сме, единомишленици сме “, сподели тя.
„ Обръщаме се към народа си – пристигнало е време за решения и време за избавление на България, на народа и на достолепието му. Подкрепете Българска социалистическа партия, която се потвърди пред вас. Подкрепете я на локалните избори, тъй като локалната власт е най-силната власт. Наши кметове по 7-8 мандата бяха най-близко до хората в общините си и от дълго време направиха обществената община “, напомни Нинова.


„ Нашият напредък, нашата победа – отстраняването на сглобката на войната и на корупцията минава през победа на локалните избори. Мобилизирайте се, събирайте хора и съидейници, с цел да имаме победа допълнително градове, да имаме повече общински съветници и на локално равнище да проведем политиката, която отстояваме “, прикани водачът на Българска социалистическа партия.
Тя благодари на присъстващите социалисти на връх Бузлуджа: „ Поклон за това, че за следващ път сте тук. За следващ път с религия, с доверие в нас, което е доста значимо, с цел да имаме сили да продължим. Виждам в очите ви какъв брой сте загрижени за обстановката в страната. Виждам в сърцата ви какъв брой обичате България. Това ни събира и това ще ни води напред “, сподели Нинова.


„ На добър час! Победа! Горе главите. Не се предавайте! Всичко ще бъде наред! Не пипайте Трети март и българските деца. Ние отиваме на Шипка. Ще поднесем своите венци там. Ще поднесем своята воля това да остане националният празник на България, а Шипка – връх на българското свободолюбие, на българското самочувствие, на българското достолепие, на българския народен интерес. На добър час, българи! Кураж и напред! “, приключи словото си пред социалистите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР