Здравейте, приятели. Това са Иванка на 69 години и Йордан

...
Здравейте, приятели. Това са Иванка на 69 години и Йордан
Коментари Харесай

Бута я 3 км в количка за вар, за да стигнат до лекаря. Живеят с 220 лв., нямат деца, нямат нищо!

" Здравейте, другари. Това са Иванка на 69 години и Йордан на 76 години от село, покрай град Монтана. С молба да им помогнем, към нас се обърнаха съседи на самотно живеещите възрастни хора ", пишат загрижени хора от организацията " Подай ръкаЗаедно за по-добро бъдеще " в обществената мрежа Facebook.

И прибавят:

" Йордан и Иванка нямат деца, изцяло сами са. Мизерията и нищетата, в която живеят двамата възрастни хора, е голяма. Оцеляват единствено с 220 лв. пенсия (социална) на дядо Йордан, които не им стигат за безусловно нищо.

Половината от тези 220 дават всеки месец за обществен патронаж, като хората им готвят и им доставят храна и по този метод те оцеляват. Дължат пари в локалния магазин, защото постоянно пазарят на версия.

Ползват една-единствена лампа, тъй като не могат да си заплащат тока другояче. Не употребяват даже тв приемник, телевизия не са гледали от години. След съществено рухване баба Иванка едвам стои на краката си.

Започва да има тежки ставни проблеми, като се постанова да й се бият инжекции, за които фамилията заплаща. За да я води до лекаря, Йордан я бута в количка за вар цели три километра, с цел да може това да се случи.

Има голяма потребност от нови облекла за хората (М размер), обувки (39-ти и 43-ти номер). Имат потребност и от нови чаршафи, завивки и възглавници, техните са скъсани.

Живеят в една стая в кирпичена къща, която е в тежко и окаяно положение. Необходимо е да осигурим оптимално прехраната им, който има облекла и обувки, дано ги даде за фамилията.

Ще поемем тока им, като желаем да им пуснем най-малко телевизия. За инжекциите фамилията заплаща пари и безусловно всеки месец не им доближават, с цел да ги обезпечават изцяло.

Всеки, който желае може да поддържа идеята ни за Йордан и Иванка, посредством сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за идея на Подай ръка - 03

PayPal:

[email protected]

Всеки, който желае може да поддържа възрастното семейство персонално на място. За да запазим сигурността и спокойствието им, персонални данни публично/онлайн не предоставяме, а селото ни сме прецизирали. Не всеки е доброжелателен, за жалост.

При предпочитание от ваша страна да подкрепите фамилията, може да се свържете с сътрудниците ни на 0893/025-067 е наш екип ще ви спомага изцяло и ще ви заведе на място при Иванка и Йордан.

Ако желаете да дарите облекла или друго, може да го извършите в нашия офис:

София, ул. " Българска Легия " 37

За Подай ръка

0893/025-067

Благодарим Ви, Приятели ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР