Здравейте, приятели! Назря моментът, в който искам да дам гласност

...
Здравейте, приятели! Назря моментът, в който искам да дам гласност
Коментари Харесай

Майка не е виждала децата си от близо 300 дни, обяви гладна стачка

" Здравейте, другари! Назря моментът, в който желая да дам публичност и да опиша за ужаса, който претърпявам от известно време… И това е невъзможността ми да бъда с децата си! ", това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук Петя Бонева.

Жената твърди, че не е виждала децата си от близо 300 дни, а в случай че би трябвало да бъдем по-точни - от 20 май, 2023 година. Петя твърди, че точно на двадесети май децата са взети от бащата за една нощувка и в никакъв случай повече не са били върнати при нея.

" Вероятно като всички естествени фамилии и ние сме изглеждали ОК в очите на останалите, само че ето малко предистория:

С Тодор се запознахме преди 15 г. Не сключихме брак, тъй като той в никакъв случай не предложи, само че ме уверяваше, че желае.. Забременях извънредно бързо, и бях на 7-то небе, тъй като дотогава живеех с убеждението, че не мога да имам деца. В 3-я месец получих кръвоизлив и трябваше да отида по неотложност в болница. Звъннах му с молба да ме закара. Докато се приготвяхме за болничното заведение видях, че получава смс с текст „ Така ли приключваш 7 година връзка “ в отговор на „ Сбогом, отпътувам за Милано “. Тогава телефоните нямаха лицево различаване, евентуално не трябваше да се блазня да чета, само че бях извънредно огорчена. Събрах си багажа.. върна ме, с хиляди ангажименти и убеждения, че това няма да се повтори, че съжалява и че желае да си гледаме детето и така нататък 2г. по-късно се роди и вторият ни наследник Виктор, бяхме финансово равнопоставени, тъй като майчинството ми беше съвсем колкото неговата заплата и всичко беше обикновено.. Но след 13 година незадоволеност от настоящата му работа и непрестанно мрънкане през последните 2 година му предложих да си направи компания и да се махне. Уверих го, че ще му оказвам помощ с каквото мога.. по този начин и стана, помогнах му да подпише пряк контракт, и нещата се случиха извънредно бързо и доста по-успешно от това, което предполагахме... Аз работех с него на алегорична заплата, с която пазарих храна и облекла за децата, в случай че имах потребност от средства за ортодонт или нещо непредвидено, постоянно трябваше да го апелирам, което първоначално беше ОК. /Вярвах, че мога да преживея такава жертва, с цел да се изплащат вложения и т.н и, че всичко е за семейството/.

Никога не е имало избран фамилен бюджет, а той в никакъв случай не беше влизал в магазин и не знаеше какъв брой коства едно масло да вземем за пример.. Но в някакъв миг това стартира да ми тежи доста, тъй като работех като вол, гледах си децата сама, а трябваше да апелирам за обикновени неща.. За разлика от него, който не обича да излиза /защото няма никакви другари, наистина/ аз съм обществен и екстровертен вид човек, и постоянно съм имала другари, сътрудници и среда. Той няма такава, тъй като обича да употребява хората за избрана цел, и по-късно прекратява всевъзможен контакт. Семейните ни другари са били такива поради мен! При всяко излизане с приятелки, ме е обсипвал със известия да не се прибирам, и да си оставам където съм отишла. Без никакъв мотив! Никога е съм изневерявала във връзките си! Това, естествено, ме сдухваше дотам, че даже да не ми се излиза.. Имаше моменти, в които се опитваше да ме настройва с/у фамилията ми, интриги и опити да ме скара с другари и така нататък Стана неразпознаваем в някакъв момент… Натякваше ми по какъв начин аз без него съм нищо, че нищо не става от мен и така нататък Започна да се крие и да си купува парцели, стартира да нарушава всевъзможни правила и правила, лишава преимущество, не заплаща такси, стопира най-вече на инвалидни места, изхвърля всичко от прозореца на колата, и като подредена до болежка Дева, това напряко ме влудяваше, а и беше доста кофти ролеви модел за децата ни. Не желаех да си потеглям, тъй като майка ми живя с татко ми 25 година до гибелта му, в този момент живее 25 година с втория си брачен партньор, и за мен това беше нормалността ", споделя Петя.

Петя Бонева отбелязва в поста си, че свадите с Тодор не са спирали през последните две години от съжителството им. Твърди, че след следващ скандал, случил се през януари, 2022 година, той е показал физическа експанзия - хванал я за гушата и я вдигнал във въздуха - по думите й това се е случило в наличието на децата им.

" Децата пищяха истерично, а аз даже не можех да допускам, че това се случва навръх мен /за ½ век на тази планета, в никакъв случай не ми беше посягал мъж/ -> той е 130 кг, а аз 50… На идващия ден, когато децата отидоха на училище, му събрах багажа и го помолих да не се връща при нас. Не знаех какво ще върша без работа и без спестявания, в неговия апартамент.. с 2 деца.. взех решение да се преквалифицирам, майка ми заплати всички онлайн курсове, за което съм и извънредно признателна! Семейството ми постоянно е било зад тила ми каквото и да се случва! И по този начин аз прекарах едни 10 месеца в учене по 16-18 часа, седнала на един стол в 10 кв.м спалня. /Преди да се захвана с това изобщо не си давах сметка, че да учиш на 43, не е като да го правиш на 23/. Исках да стартира отдалечена работа, която да ми разрешава да не преставам да се грижа за децата ни, които в никакъв случай не са гледани и обгрижвани от различен човек.

Мислех, че в миналото Тодор ще изиска да се върне, да се извини, само че на него по този начин му хареса ергенския живот, че цяла година си изкара прелестно самичък.. връзки с проститутки, омъжени дами с деца и изобщо - каквото върже. Лъжеше децата, че не може да ги взема, тъй като има пъклен доста работа. Никога не съм казвала нищо на децата, спестявала съм им всички негови гадости, с цел да запазя душeвността им, като се изключи това на което са ставали очевидци, тъй като е невероятно човек да се скрие и да се скара в 59 кв.м. ", прибавя дамата.

Бонева разказва, че през октомври на 2022 година Тодор решил да се върне при нея и децата им. Тя обаче му обяснила, че връщане обратно няма.

" Октомври, 2022, започнах работа на непрекъснат трудов контракт и се справях ужасно, досега в който… всички дами избягаха от него и той реши да се връща при нас. Януари 2023, по извънредно нападателен и недопустим метод. Започна да влиза в жилището през нощта, /не съм сменяла ключалки, въпреки всичко е негово жилище/, да се пробва часове наред да ми отключва телефона, да ме опипва до момента в който дремя и така нататък Обясних му деликатно и изрично, че връщане обратно за мен няма, и че би трябвало да създадем най-хубавото за децата ни. Предлагах му всевъзможни разновидности на съглашения, които той изрично отхвърли ", пише Петя Бонева.

Жената твърди още, че е получава закани от Тодор - по думите й той се е заканил да й извади ръцете от раменете, в случай че я види с различен мъж. Споделя, че той е почнал да я следи с колата си и посредством мобилния й телефон.

" Взе си колата, която ни беше дал /за да съм още веднъж според и да му се моля/. Майка ми ни изпратиха тяхна кола, и той изля 30 литра вода в резервоара.. не възпламени повече тази кола.

Нападаше ме пред метрото да ме бие, причакваше ме на служебния паркинг, качваше децата ми в 00:00 в неговата кола, с цел да ме наблюдават дружно, аз не устоях и му споделих, че пущам тъжба в прокуратурата. Той стартира да плаче прочувствено и да ми изяснява по какъв начин е развил възприятие за благосъстоятелност и че не можел да живее без мен. Март, 2023 съдът издаде ограничаваща заповед, която не му разрешава да се приближава до мен на по-малко от 100 метра. Молбата ми беше върната от съда за инструкции и разяснения, желая ли да включа децата в ограничаващата заповед, което означаваше, че той нямаше да ги види най-малко идващите 2 година Не го направих, и предвид на това, което той ми аргументи в следствие, това се оказа най-голямата ми неточност!

Тодор ми изпрати нотариално заверена покана до работодателя да ми, да му плащаме с децата наем от 900 лева за 56 кв.м. Започна да облъчва децата с смс-и по какъв начин аз съм отговорна за всичко, провалила съм фамилията, желала съм да го вкарам в пандиза и тн.. И както не вземаше децата - на 20-ти Май ги взе за 1 нощувка и не ги върна. Връщайки се от работа открих, че на децата облеклата, учебниците и част от обувките липсват. Опитах без триумф да се свържа с тях по телефона, не съумях. Обадих се в полицията, споделиха ми, че не могат нищо да създадат, тъй като не е минало делото за наставнически права, и до тогава децата могат да прекарват време с 2-та си родителя. Въпреки платения наем, Тодор стартира да ме заплашва, че ще ме изхвърли триумфално от жилището, и знаех, че към този момент е в положение да направи всичко. Преместих се да пребивавам при съседи, и в този миг той е звъннал в Държавно стопанско предприятие Слатина и е споделил, че съм си зарязала децата, че съм превъртяла и не желая да ги виждам. Звъннаха ми, естествено опровергах всичко, обясних обстановката, и след 1 месец излезе решение на съда по незабавни привременни ограничения, което дава правата на бащата да отглежда децата до хода на делото за наставнически права, тъй като майката е клошарка и няма къде да си гледа децата. Докладът на обществените /платен от Тодор/ е безумен и в него няма нито едно правилно изказване. От тогава се въртя в обаян кръг - сред протекция на детето, полиция, прокуратура, и никой нищо не му прави на този човек ", споделя тя.

Бонева твърди, че няма връзка с децата си, нейните родители също нямали връзка с тях. Добавя още, че бащата децата им е забранил всякакви контакти с общи фамилни другари, както и с техните деца.

" Децата ми са в цялостна изолираност от 20 Май, 2023. В учебните заведения и на двете деца не знаеха за тези проблеми, до момента в който не бяха известени от мен - учители, шефове и психолози, само че явно те не желаят да се ангажират с такива проблеми.

Естествено, макар ограничаващата заповед, Тодор не си седна на задника и не спря да ме тормози, по отношение на което беше издадена 2-ра ограничаваща заповед в изискванията на продължаващо принуждение. В момента против Тодор има повдигнати 2 досъдебни производства, само че даже не зная дали някой в миналото ще го осъди за неговите произволи, тъй като той заплаща на всички места, и се кълне в наличието на съседи, че аз децата си повече няма да ги видя. На децата ми непрекъснато се натяква, че те са изоставени от мен, че аз съм неприятна майка, която желае да го вкара в пандиза. Влачи ги на всички места по обществени и под дърво и камък, с цел да приказват неистини и да настояват, че аз ги притеснявам! Най-новото неотдавна е, че аз съм упрекната в домашно принуждение по отношение на Тодор и децата. Написал е, че се опасява за живота си, и желае съда да ми забрани да го приближавам на по-малко от 200 метра, децата в това число! Отказали са му, само че има планувано ново дело за това.. Но той заплаща на всички места за всичко. Дори и да се бави съзнателно делото за наставнически права, което съм инициирала Януари 2023!

Затова съм решила да дам публичност на казуса и на безумията, които се случват. В България има към 50, 000 отчуждени родители, които са в сходно състояние. Имат избрани от съда режими на персонални контакти с децата си, само че заради безнаказаната надменност на отчуждаващия родител, те не могат да се виждат с децата си, не могат да вземат участие в техния живот и да ги възпитават ", безапелационна е дамата.

Петя Бонева разгласи, че стартира гладна стачка от през днешния ден - пред правосъдната палата на бул. " Витоша " 2. Тя настоява законодателството да се промени, а родителското отчуждение и неизпълнението на правосъдни решения - да бъдат криминализирани. Очаква се протестната акция на дамата да продължи до 8-ми март.

" Защото родителското отчуждение е най-тежката форма на прочувствено и психическо принуждение над децата! Ще бъда признателна на всякаква форма на поддръжка! Споделяне, медии, наличие, даже и за 5 минути, с цел да изпием по чаша чай.. ще е дъждовно и ще нуждая се от топлота и шерване на страстта! ", приключва обявата си тя.

През 2023 година Петя Бонева публикува видео в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин 11-годишният й син шофира автомобил на Околовръстното шосе в София.

" В страната на парадоксите всичко е допустимо! Това е 11-годишният ми наследник, който кара на Околовръстното шосе в София със скорост 146км/ч., заставен от своя татко ", написа майката.

Във видеото се чува по какъв начин мъжът, който снима от седалката до водача, дава указания на сина си: " Не изпреварвай, че има камера, хвани междинна лента ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР