Здравейте! Извинявам се, че се включвам чрез видео, но за

...
Здравейте! Извинявам се, че се включвам чрез видео, но за
Коментари Харесай

Дъщерята на разчленената брокерка: Не искам пари, те няма да върнат майка ми! ВИДЕО

" Здравейте! Извинявам се, че се включвам посредством видео, само че за жалост моята дъщеричка е в болница и сме възпрепяствани със брачна половинка ми да присъстваме на делото през днешния ден.

Искам да кажа няколко думи... След диалог с юриста ми - желаеме да благодарим на прокурор Десислава Трифонова и на Окръжната прокуратура в гр. Бургас за блестящото показване, за извънредно професионалното следствие. Пожелаваме да им от ден на ден такива прокурори ", това са думи на Християна Иванова - дъщерята на убитата и разчленена бургаска брокерка Теодора Бахлова.

За закононарушението стана ясно през лятото на 2021 година Брокерката Теодора Бахлова, която беше оповестена за изчезнала близо 10 месеца, е била убита от строителния бизнесмен Станимир Рагевски с револвер " Макаров " със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото ѝ е разчленено и укрито в бидони с киселина. Предполагаемата причина за убийството е неуредени финансови връзки. В началото на август Рагевски по еднакъв метод е умъртвил и Юмер Мехмед, чието тяло също е било разчленено. За Мехмед се допуска, че е знаел за убийството на брокерката и изнудвал Рагевски за пари, което станало и повода за гибелта му.

" Въпреки блестящото показване на прокуратурата, аз няма да не помни, че 10 месеца полицията в град Бургас, макар сякаш наречените старания, които е положила - резултат нямаше. 10 месеца нямаше даже формирано досъдебно произвеждане, образува се след убийството на Юмер - досъдебно произвеждане за похищение, след това бе променено - за ликвидиране, което за мен е изключителна спънка в хода на следствието и на съвестта им би трябвало да тежи убийството на Юмер, тъй като в случай че те си бяха свършили съответно работата, считам, че той можеше да бъде жив сега ", споделя още дъщерятата на убитата.

Днес съдът в Бургас наложи най-тежкото наказание на строителния бизнесмен Станимир Рагевски - доживотен затвор без право на подмяна. Той е приет за отговорен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен служащ Юмер Мехмед. Рагевски е наказан да заплати и общо 400 000 лв. кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лв. на майката и приятелката на Мехмед. Бизнесменът ще би трябвало да заплати за разноските по делото - експертизи, разходи към Министерство на вътрешните работи и съда. 

" Никакви пари няма да върнат майка ми, никакви пари няма да удовлетворят тъгата ми и никакви пари не желая. За мен е значимо това създание да изгние в пандиза... И да не не помни, че и той има майка. За страдание моята майка си отиде прекомерно млада от този свят. Тя ми липсва ужасно доста, през миналите три години ми се случиха доста неприятни неща, само че и доста хубави и ми е мъчително, че тя не беше до мен. Вярвам, че тя ме гледа от горната страна и доста ми липсва! Мъчно ми е, че не ме видя младоженка и не съумя да види своята внучка! Искам да знае, че в случай че ни гледа от някъде - доста я обичаме и ще се борим за правдивост ", добавя Християна Иванова.

Решението на окръжните магистрати не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 15 дневен период.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР