Здравецът е едно от най-ароматните градински растения, които не изискват

...
Здравецът е едно от най-ароматните градински растения, които не изискват
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако дъвчем по две листа здравец на ден

Здравецът е едно от най-ароматните култивиран растения, които не изискват кой знае какви грижи. То има и редица потребни и лечебни свойства, от които можем да се възползваме.

Това растение се смята за безвредно и множеството хора могат умерено да го употребяват. Препоръчително е да се заобикаля само от бременни дами и хора, страдащи от автоимунни болести.

Съществуват няколко метода, свързани с приема на цветето. Можете да го приемате като чай, да извлечете етеричните му масла или да го сдъвчете, откакто го откъснете от градината. И в трита разновидността изгодите му са несравними и незабавно ще усетите приток на сила.

Чудесата, които настъпват след две елементарни листенца здравец

Както споменахме и по-рано, растението е извънредно елементарно за развъждане. Макар, че е пристигнало от Южна Африка, то не изисква никакви специфични грижи и всеки, който пожелае, може да го засади в градината си.

Знае се, че маслото от здравец е кръвоспиращо средство и освен това едно от най-хубавите. Може също да бъде употребявано локално, с цел да почистите лицето си с него или да го добавите към вана с вода.
 Най-благодатните билки през месец юни Най-благодатните билки през месец юни
Земите ни са богати на лековити билки, а месец юни е благоприятен за тях. Поверието твърди, че на Еньовден – 24 юни – събран...

Смята се, че с него елементарно може да се възвърне салдото на суха или мазна кожа и коса.

Да не пропуснем да споменем, че здравецът е необятно публикуван и в кулинарията. Той се употребява за овкусяването на редица гозби.

Ако решите всеки ден да дъвчете по две листенца, изрично няма да си навредите. Смята се, че ароматното цвете съумява да усъвършенства съня, а дружно с това да предотврати и безсънието. С него ще забравите за тревогата и ще се чувствате доста по-спокойни и уверени.

Още преди доста години хората са го употребили и като натурален репелент и с него са успявали да преборят нашествията на кърлежите.
 Лечение на главоболие с билки Лечение на главоболие с билки
Факт е, че всяка билкова настойка оказва помощ да се борим освен с болежка, само че и с съпътстващите я фактори. Например, измъчвате се от възпал...

Ако забележите, че имате гъбички по ноктите, пробвайте да ги излекувате благодарение на две листенца, които да сдъвчете, откакто ги скъсате от градината. Много скоро ще забравите за този проблем.

Освен всичко останало, здравецът се предлага и за слънчеви изгаряния, както и разширени вени. Ползите му са толкоз доста, че даже би ни било мъчно да посочим всяка от тях.

Опитайте с две листенца здравец дневно и сме сигурни, че ще се почувствате доста по-добре. Разбира се, целесъобразно е преди този момент да се консултирате с здравно лица.

Ако имате автоимунно заболяване или сте бременна жена, въздържайте се от потреблението на това растение!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР