Здравето ни до голяма степен зависи от състоянието на нашата

...
Здравето ни до голяма степен зависи от състоянието на нашата
Коментари Харесай

Спазвайте тези правила и имунитетът ви ще работи безотказно

Здравето ни значително зависи от положението на нашата имунна система. Именно тя създава антителата, нужни за дейно опълчване на доста заболявания.

Как да помогнем на имунитета си да работи оптимално дейно?
Tри ефикасни витамина, които ще създадат имунитета ви стоманен
Когато настъпи сезонът с настинките и грипа, доста хора стартират да одобряват витамини. Още по-усилено в този момент, в изискванията на пандемия. Лек...

1. Достатъчно дълъг и пълностоен сън

Сънят оказва помощ за възобновяване на всички органи и системи в организма. Лягайте си едновременно, наложително преди среднощ. Осигурете се най-малко 8 часа пълностоен сън.

2. Прием на задоволително протеини

Приемайте задоволително количество протеини – месо, риба, яйца, извара, фасул, грах, нахут, кисело мляко.

3. Пийте повече вода и по-малко алкохол
7-те най-хубави противовъзпалителни храни
Възпаленията в организма могат да провокират редица проблеми със сърцето, с тежестта, диабет и така нататък Ето за какво е значимо да се стремим да година..

Дехидратацията е пагубна за организма. Пийте най-малко по 1,5 литра вода дневно. Но не забравяйте, че алкохолът дехидратира в допълнение тялото.

4. Откажете цигарите и излизайте по-често на разходка на открито

5. Ежедневни извършения

Те правят чудеса с тялото - укрепват сърцето, потребни са за ставите, ускоряват лимфния поток, усъвършенстват дихателната активност.

6. Медитирайте
Витаминът, чиято липса е съдбовна по време на пандемия
Витамин С в интервала на сезонно заболяване и изключително на пандемия е от извънредно значение за нашето тяло. Витамин С е главният защит...

Достатъчно е всеки ден да отделяте 5-15 минути, прекарани в тишина, с акцент върху вдишването и издишването със затворени очи. Медитацията „ прочиства ” мозъка от непотребната информация, която получаваме всеки ден.

7. Усмихвайте се, общувайте с обичаните хора и се шегувайте повече

Дори когато имате проблем, пробвайте се да запазите позитивното си отношение към живота. Хората, които се усмихват повече и поддържат връзка повече, са с по-силен имунитет и надлежно се разболяват по-рядко.

8. Премахнете от диетата си нездравословните храни

Не консумирайте салами, пържени храни и сладкиши. Вместо това запълнете диетата си със зеленчуци, горски плодове, зърнени храни и билки. Нашият имунитет живее в червата ни и фибрите са залог за неговото вярно действие.

Още от ЛЮБОПИТНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР