Здравето на децата, младежите и възрастните хора е акцентът, който

...
Здравето на децата, младежите и възрастните хора е акцентът, който
Коментари Харесай

Хекимян: Искаме да подобрим условията в поликлиниките, а „мнимата промяна“ закрива лечебни заведения

Здравето на децата, младежите и възрастните хора е акцентът, който аз ще слага в общинското опазване на здравето. Столичната община има голям капацитет за развиване на доболничната помощ. Затова приготвяме особено стратегия за модернизиране, съоръжение и застраховане със експерти общинските поликлиники (ДКЦ). Именно те са първата и най-близка доболнична помощ за живеещите в кварталите.

Това показа претендентът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян пред лекари и медицински личен състав от 5-та градска болница „ Княгиня Клементина “.

През 2024 година ще е подготвена първата в София детска поликлиника, която ще дава грижи на едно място за децата.

„ Докато ние желаеме да подобрим изискванията в поликлиниките, нашите съперници – „ мнимата смяна “ предлага закриване на лечебни заведения “, изясни Хекимян. По думите му в този момент е моментът, в който хората би трябвало да чуват какво приказват претендентите и да не позволен ръководството на столицата да отиде в ръцете на хора, които даже не мислят за здравето на жителите.

„ Специално за младежите и децата сме планували скринингови стратегии, които ще бъдат ориентирани към обществено значимите болести като диабет, хипертония, гръбначни изкривявания, очни заболявания “, съобщи Антон Хекимян.

Той уточни, че общината към този момент е потвърдила силата си в провеждането на сходни стратегии и даде за образец скрининг стратегиите за ракови болести измежду учители, водачи в градския превоз и други

Кандидатът за кмет добави, че грижата за възрастните хора също е измежду целите му. Той уточни, че има здания, които могат да бъдат превърнати в приюти. „ Хората, които имат непосредствен болен, нуждаещ се от грижи, знаят какъв брой е мъчно да намерят профилирано заведение, където той да получи качествена здравна помощ “, показа Хекимян. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР