Здравеопазването в дадена държава се оценява по три критерия –

...
Здравеопазването в дадена държава се оценява по три критерия –
Коментари Харесай

Д-р Шеип Панев – достойният българин, твърдо решен да лекува в България

Здравеопазването в дадена страна се прави оценка по три критерия – качество, досегаемост и цена. В България цената на качественото опазване на здравето не е висока, само че има население места, които са отдалечени от центровете, където има лечебни заведения.

Това свое наблюдаване показа в предаването „ Тази сутрин” младият доктор Шеип Панев, който неотдавна беше почетен с оценката „ Достоен българин” поради това, че лекува гратис възрастни хора в Северозапада.
Кристина Газиева – измежду „ Достойните българи ” на 2019 година Репортерът на bTV Новините беше отличена за материалите си, с които оказа помощ на дребния Стефко, който се бори с тежко заболяване
Д-р Панев описа, че е решил да остане и да практикува специалността си в България след персонална драма: „ Когато мой непосредствен човек трябваше да постъпи в болница, аз си дадох сметка, че аз в случай че напусна България, няма по какъв начин да му помогна”.

Младият лекар е обиколил към 20 население места и споделя наблюдението си, че като цяло хората в страната са заболели. Някои са даже обезверени и просто чакали дните им да изтекат.

В момента доктор Панев работи като специализант в детската ортопедия в „ Пирогов”. Той ще се включи и в акцията за детско здраве, в границите на която се организират безвъзмездни профилактични прегледи на деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР