Здравеопазването достигна дъното си. Не вярвам да дълбаем под това

...
Здравеопазването достигна дъното си. Не вярвам да дълбаем под това
Коментари Харесай

Гладуващ лекар: Здравеопазването достигна дъното

Здравеопазването доближи дъното си. Не имам вяра да дълбаем под това равнище, на което сме. Това съобщи доктор Захари Стойчев по БТВ. Той разгласи гладна стачка в символ на митинг против ситуацията в системата.
Д-р Захари Стойчев е на 73 години. Все още работи, тъй като, както той изяснява, в по-малките обитаеми места гладът за лекари е огромен. Разказахме ви за него, когато, взаимен с митинга на медицинските сестри, медикът стартира гладна стачка.

Д-р Стойчев е акушер - гинеколог от 47 години. Помогнал е на стотици родилки, изродил е стотици бебета. Гладната му стачка продължи три дни. През последния от тях 73-годишният доктор е колабирал. Мизерното възнаграждение на санитари, сестри и до лекарите и отношението към здравето бяха повода доктор Стойчев да разгласи стачката.

„ Здравеопазване в България могат да получат най-вече хората, които имат пари. До там докарахме нещата”, счита той. Самият той участва и на всички митинги на медицинските сестри през последните седмици.

„ Искам да сезирам всички институции. Искам да сезирам преди всичко ръководещите. На второ място всички партии. Парламентарни и извънпарламентарни, ръководещи и опозиционни”, заяви лекарят. След три дни гладна стачка, акушер-гинкологът към момента не е разговарял с никой от ръководещите. Колегите на Стойчев поддържат неговия митинг. А Д-р Стойчев е подготвен да продължи за по – дълго време гладната стачка. Ако не бъде чут тя ще е през май, месецът, когато ще се проведат евроизборите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР