Здравен форум Въздух“ ще събере на едно място лекари и

...
Здравен форум Въздух“ ще събере на едно място лекари и
Коментари Харесай

„Лекари и експерти се събират в София за обсъждане на проблемите със замърсения въздух

Здравен конгрес „ Въздух “ ще събере на едно място лекари и специалисти в други сфери, свързани с аргументите за високите равнища на замърсяване на въздуха в България и вероятни решения. Срещата цели започване на систематични общи старания за предотвратяване на популацията от непосредствените резултати на въздушното замърсяване и дълготрайните решения на казуса. За втора поредна година в София се провежда Здравен конгрес „ Въздух “, част от интернационалната самодейност Unmask my city. Организатори са Сдружение “Въздух за здраве ” и Health and Environment Alliance (HEAL).

Събитието ще събере в една зала освен експерти от разнообразни лечебни заведения и медицински специалности, само че и специалисти в други области, директно свързани с качеството на въздуха. Икономисти, урбанисти, специалисти в региона на околната среда, представители на Световната банка, както и на Световна здравна организация ще водят панели, чиято цел ще е сглобяване на общата картина от всички аргументи, влияещи върху качеството на въздуха и нашето здраве, както и вероятните ограничения. Сред панелистите ще бъдат Светлана Йорданова от Министерство на здравеопазването, Елица Панайотова от Зелена София, Ивайло Хлебаров от За Земята, здравният икономист Аркади Шарков, урбанисът Ангел Буров, Петър Киров от AirВg.info и други

Следобедът ще бъде отдаден на две на практика работни групи, ориентирани към медици - „ Здравни аспекти на въздушното замърсяване “ и „ Технологични аспекти на въздушното замърсяване “. Целта на двете на практика образования е разискването на данни и случаи, свързани с качеството на въздуха, предварителна защита, както и опциите за потребление на цифровите технологии за работа с пациенти, евентуално изложени на замърсяване. Участието за лекари е гратис, а поръчка може да се подаде на уеб страницата на Въздух за здраве. bit.ly/umc_bg „ Влошеното качество на въздуха е на първо място здравен проблем и то подобен, обвързван с необходимост. Това е също и сложен проблем, чието решение изисква холистичен метод и доста тясна работа сред разнообразни експерти. Надяваме се Форум „ Въздух “ да е фокус и посока в систематичните ни старания за подобряването на осведомеността на сътрудниците лекари по тематиката. Замърсеният въздух е в основата или фактор за обострянето на редица хронични положения, а също е измежду главните аргументи на инфаркт, инсулт и други животозастрашаващи положения “ – показа други Александър Симидчиев, пулмолог и Председател на съдружие „ Въздух за здраве “. Новината за идното събитие идва в интервал, в който въздушното замърсяване в огромните ни градове градовете още веднъж се състезава с високите равнища на замърсяване в света. Събитието ще се организира На 11 ти декември от 9.30 в конгресен център Глобус (сградата на КНСБ)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР